La marihuana en crida i cerca

 Hem escoltat que algunes persones estan plantant marihuana per fer negoci. Però sembla que aquestes actuacions il.legals estan molt perseguides per les autoritats competents.Què hi ha de realitat sobre aquest tema? La nostra col.laboradora ha realitzat una interessant aproximació a la realitat de la situació al nostre voltant.

A qui no l’hi han preguntat mai, vols una calada de maria? Al principi els adolescents, que és per on se sol començar, veuen la maria com una diversió, una manera de passar el temps, però el que no saben és que poden acabar sent un esclau d'ella , s’enganxaran com tants altres i acabaran sent un addicte més.
Un dels problemes que té la maria és la il.legalitat i a l'estar prohibida val més diners. Quan es la temporada alta ( i tots en tenen) en el mercat  pots trobar-te molts preus, tot depén de si és o no  bona i la seua puresa. Un gram pot valdre  2.50€, 3.00€, 3.50€ i fins i tot  4.00€.
Després ve la temporada  baixa ( que quasi ningú en té)  i qui en té abusa molt i la ven a 3.50€  la més barata. Pot  estar a 4.00€, 4.50€, 5.00€ i fins i tot a 6.00€ pots trobar-te el preu per gram. Arribada la pasqua és la temporada de plantar,  quan comença a vindre el bon oratge.  La Guàrdia civil té controlada la zona, s'informa, controla  per on van els sospitosos, perquè molts adolescents, com estem en crisi i està tan cara, opten per plantar-la. Però,  clar els pares no ho saben i deuen buscar llocs amagats per la muntanya.
Aquesta temporada abans de tallar-la  la Guàrdia Civil de Castelló de Rugat, va trobar una plantació de marihuana a la localitat del Ràfol de Salem. Allí van treure moltes plantes, cadascuna pesava al voltant dels 3 kg. La Guàrdia Civil de Benigànim va trobar també dos  plantacions més, una a Quatretonda, era un interior,  li van confiscar moltes plantes, amb bàscules i bossetes hermètiques per a anar pesant-la i algunes eines més. Un altra plantació localitzada va ser  a Llutxent on hi havien moltes plantes, estaven dins de sa casa, al pati. Això suposa un càstig que  va des de fortes sancions econòmiques fins a temps a la presó. Recordem que  està prohibida la venda de marihuana, és un delit contra la Salud pública.
 Per altra banda cal dir que aquest any, han furtat moltes plantes, a part de la Guàrdia civil, en la Vall d’Albaida  més de 50 plantes, a persones diferents. Han entrat a les seues cases, casetes buscant les plantes… No han aconseguit encara saber qui ha sigut, però sospiten que per la forma d'actuar poden ser sempre el mateix grup. Van cap a la matinada, entre les 4 i les 5 del matí i  les furten totes. Van en cotxe i saben al que van, saben què fer,  per on anar i ho tenen tot ben controlat.
Entenem que aquestes formes de procedir tenen molt a veure amb la crisi. Qui és fumador habitual i li agrada fumar, es planta una planta en casa i fuma tot el any. Però ja que es plante   dos o més.. és per negoci. Segons he escoltat en un debat televisiu amb les plantacions de  marihuana es  poden guanyar molts diners, però actuar al marge de la llei i a més proporcionar una substància que genera addicció a gent jove, no és per a pensar-se-ho? 

Anna Benavent Llopis                     1º P.Q.P.I

Comentaris

  1. Anna!
    molt bon treball!
    (seguint les pautes)
    m'agrada

    ResponElimina
  2. mágradat el teu treball esta molt bén redactat!!! felicitats

    ResponElimina
  3. m'agradaria saber qui es el cobard que dixa el comentari asi i no ve a dirmeu a la cara ni a mi ni a paco. més tard o més pronte em tinc que enterar qui es, lo unic que vuic saber es el perque ho ha dit asi i no a la cara. Tan valent que eres per el bloc, xe, diso a la cara.
    ANNA BENAVENT LLOPIS
    JO SI QUE DONE LA CARA!

    ResponElimina
  4. anna felicitats hem pareix un treball magnific se nota que el mon de la marihuana has buscat molta informació d'ell o el coneixes molt be. enhorabona.

    el teu delegat

    ResponElimina
  5. Anna bon treball
    m'agrada seguix aixina
    esta molt ben fet! ;)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica