Stéphane Hessel

El moviment del 15 M no  sorgeix per generació espontània. És la manifestació d'un sentir popular que reivindica l'abans qüestionat paper actiu dels jòvens com part activa en l'esdevenir de la societat i que fa reflexionar als que no  ho són  tant,  sobre el moment que estem vivint. La indignació ha anat germinant poc a poc i va manifestant-se en la vida quotidiana fins fer-se tan angoixant que l'hem de traure de dins del nostre cos. Sense intenció d'aprofundir en què és el moviment i què demana, tant sols voldríem retre un xicotet homenatge a un gran personatge que ha ajudat a despertar les ments dels que després el seu propi llibre batejaria: Stéphane Hessel

Us adjuntem un fragment del bloc de Jaume Pubill http://blogs.avui.cat/jaumepubill/
"Hessel, va néixer a Berlín el 1917, però ha viscut des dels set anys a París i, amb noranta-tres anys, conserva l’esperit d’un jove. És l’únic redactor que queda viu de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948. Aquest home acaba de publicar Indigneu-vos! (Destino), un al.legat contra la indiferència i a favor de la insurrecció pacífica.
Stéphane Hessel s’adreça a tothom, però sobretot als joves tot dient que segueix havent-hi prou raons com per indignar-se: tots podem veure que tenim unes democràcies de baixa intensitat i completament sotmeses al poder omnipotent dels mercats, i ja no diguem en els països en què la democràcia encara ni tan sols ha arribat."

         Redacció Pebrella

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica