Newton vs Albert Einstein

Sempre s’ha considerat  Newton el pare de la gravetat, és més,  les seus equacions ens han permés mesurar la gravetat amb gran exactitud.  Després de 200 anys Albert Enistein  mentre treballava en una patent suïssa ,  va descobrir que  la llum és un tipus de límit còsmic que res en l'univers pot superar ,  és a dir el més ràpid que hi ha. I ací sorgeix un conflicte entre Newton  i Enistein. Perquè es feu una idea anem a posar un exemple:
Imagineu-se que el sol desapareguera per complet. Segons Newton, immediatament la terra eixiria d'òrbita , ja que si el sol no ens atrau eixiriem llençats cap a l'univers.
Però ací ve el problema : Einstein deia que la llum era el més rapid que existeix a l'univers, com podia ser que si el sol desapareguera immediatament eixiríem d'orbita, si la llum del sol tarda 8 minuts en arribar als nostres ulls?? La teoria de Newton estava equivocada.
Einstein va incloure un nou model de “gravetat” el qual  juntava les 3 dimensions de l'espai més la dimensió del temps,  tota en un teixit anomenat teixit  “ espai-temporal” , i els planetes van sobre ell com si fóra una tela i aplicant-li pes es corba:  
                                              
Ara tornem a la catàstrofe còsmica d'abans i imaginem que el sol desapareix. Tardaríem 8 minuts en eixir d'òrbita, ja que les ones gravitacionals provocades per la desaparició del sol, en el teixit espai-temporal, viatgen “exactament, exactament” a la velocitat de la llum. Així Einstein  va demostrar l'equivocació  de Newton.

Héctor Soler 1r PQPI

Comentaris

  1. yeeee un altre treball no el canses o que el treball impresionant
    de part de piti

    ResponElimina
  2. yeeeeeeeeeeee hector k n et kanses de fer treballs jajajajaaja molt bon treball hector!!!!

    ResponElimina
  3. gracies als dos... jeje encara ne fare mes!! jajaja

    ResponElimina
  4. Posat a estudiar lo que tu ya saps pero de cap! jaja

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica