Mediació escolar

L'institut Manuel Sanchis Guarner des de fa ja dos cursos està emprant coma tècnica de resolució de conflictes la mediació escolar. Es tracta d'una tècnica  que té els seus orígens en la pràctica jurídica. Es tracta d'un procés de comunicació pautat, es adir que per arribar a "l'acord" es fixen una sèrie de passos basats en habilitats comunicatives desenvolupades pels mediadors.
Afortunadament aquesta tècnica s'ha emprat en poques ocasions al nostre institut, ja que no han hagut molts conflictes que resoldre però cal remarcar que les poques vegades que s'ha emprat s'ha fet amb èxit.
Des de les tutories s'ha comentat publicitat aquesta participativa forma de resoldre els conflictes i a cada curs s'ha dut diferents activitats al respecte. Concretament a 2n d'ESO l'alumnat va decidir il.lustrar hipotètiques situacions conflictives resoltes amb processos comunicatoris. Algun grup ho ha fet en un còmic i altres han decidit emprar la tècnica de la fotonovel.la. Pugueu vore dalt.  el primer treball elaborat amb el programa PIXTON,  a càrrec de Juan Antonio Huertas i Teo Gòmez de 2n ESO. La resta  els penjarem al bloc hem creat

Redacció Pebrella

Comentaris

  1. Molt bona idea, enhorabona per la part que vos toca. La mediació de conflictes és molt important per afavorir les bones relacions a l´institut. L´alumnat implicat fa una tasca envejable. Aprofitem per a felicitar-lo.

    ResponElimina
  2. Es molt bona idea, pero cuant menys sutilitze millor.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica