Els blocs de l'IES


Quan el curs passat anunciàvem  presentació de l'apartat el blocs de l'IES ja preveiem una ampliació dels elements que anaven a composar aquesta secció. Doncs ara aquesta suposició és  ja una realitat i amb aquesta entrada tenim la satisfacció de presentar aquest il.lusionant projecte. Els blocs de l’IES , un edublog, és una mena de portal on us oferim diferents propostes blogaires.
Els edublogs(  weblogs que tenen com   principal objectiu recolzar un procés de ensenyament-aprenentatge  en un context educatiu) són una ferramenta novedosa com ho són moltes de les darreres aportacions a les noves tecnologies en el món educatiu. Posseeixen una potencialitat educativa enorme en l’ensenyament donada la seua adaptabilitat a qualsevol disciplina, nivell educatiu i metodologia de treball. Característiques que quasi obliguen a familiaritzar-se amb ells si no volem sentir-nos desactualitzats.
Doncs en aquesta línia s’ha elaborat  Bloquies  una sèrie d’espais en la xarxa, on l’alumnat pot presentar una part de les activitats realitzades al si de l’institut i que ara us anem a presentar
El més antic és Pebrella, precisament el bloc on s’ubica aquest escrit. La revista digital del centre que va substituir a la ja quasi oblidada Pebrella en paper que es va iniciar en l’optativa de “Redacció i disseny de premsa”
Després aparegué Hem llegit on es publiquem crítiques i propostes  literàries sobre les lectures que realitza l’alumnat del centre.
Quasi al mateix temps que l’anterior sorgí Hem escrit, un espai on poder llegir els treballs d’iniciació a la literatura que es creen al centre.
Amb la inestimable ajuda del tutor de primer de PQPI  Vicent Pavel hem gestat un bloc amb unes creacions molt particulars Contes de terror. Unes produccions elaborades pels  “pecupistes” de primer.
Creat però encara en fase de proves apareix  Hem descrit , on com indica el seu nom plasmarem descipcions interessants.
El bloc Hem creat sorgeix arran d’una ja antiga col.laboració dels departaments de plàstica i valencià. Josep Navarro amb la sensibilitat que el caracteritza rematava un projecte iniciat en les aules de primer d’ESO i que finalitzava amb la creació d’uns còmics que poc a poc penjarem.
Prompte molt prompte pareixerà el bloc Hem escoltat que.. però quan ixca ja parlarem d’ell.
 A les hores d’ara anem a gaudir amb els que ja tenim. Vinga!

Pep Estornell, coordinador del projecte

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica