Exposició sobre Enric Valor

Aquesta exposició cedida per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) repassa diferents etapes de la vida i l'obra d'Enric Valor.En  aquesta commemoració , celebrem el desé aniversari de la seua mort.

En primer lloc podem observar  una col·lecció de llibres sobre les seues obres que van ser publicades i altres sobre estudis de la seua vida i de la seua obra.

 Enric Valor va nàixer a Castalla al 1911 i va morir als 88 anys. La distribució de l'exposició es fa en cinc blocs temàtics on s'ha variat el seu cognom amb els títols dels diferents apartats  :

El Valor personal. Parlem sobre la seua vida.
El Valor rondallista. Comenta els seus llibres de rondalles.
El Valor novel.lista. On ens recorden que Enric Valor també va escriure novel·les apart de les rondalles.
El Valor lingüista. Ací es recorda que aquest insigne valencià va contribuir molt a la nostra llengua.
El reconeixement. On es recorda l'aportació de Valor a la nostra llengua i com li ho reconeixen les diferents institucions. 


Les rondalles li les contaven a Enric Valor i ell les recopilava per a escriure-les posteriorment.
Les novel·les del cicle de Cassana són les obres més importants d'Enric Valor. Escrivia sobre els aspectes de la nostra llengua i també va dedica temps sobretot a la gramàtica i l'ortografia valenciana. Tots els estudis que va fer i van ser importants i amb això ha rebut molts homenatges.
Aquesta és una gran exposició que vos recomanem. Esperem que vos haja agradat des d'ací nosaltres també hem volgut retre el nostre particular homenatge amb aquest article.

Esther Climent 2n ESO A

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica