Els nostres guardonats II

EL PROJECTE “JOGUILLENGUA” GUARDONAT ALS PREMIS BALDIRI REIXAC



El projecte educatiu  JOGUILLENGUA, coordinat pel profesor de valencià, Pep Estornell, va estar guardonat el curs passat per la fundació Lluís Carulla, amb els premis Baldiri Reixac, destinats a estimular i promoure la nostra llengua.
El seu coordinador, ens ha facilitat una valuosa información, que vos oferim,de primera mà, per a que es feu una idea d ´aquest projecte.

   “A les vostres mans teniu JOGUILLENGUA, el treball realitzat per l´alumnat de Primer Cicle d´ESO al llarg de diferents cursos escolars. La immediata utilitat de la tasca realitzada m´ha permés motivar-los en un ambient acadèmic on el context psicològic i social no és el més adient. Al final, reconéixer que les activitats de valencià podrien ser
útils als seus companys i companyes de Primària, ha estat un excel.lent dinamitzador del procés.
   Encapçala la proposta una portada amb una dita, bé extreta del llibre de Sanchis Guarner “Els pobles valencians parlen els uns dels altres”, bé del calendari de l´IEVA. A continuació incloguem una sopa de lletres contextualitzada en la localitat. Afegim una rondalla popular recopilada o un conte literari, creat per nosaltres i dedicat al vostre poble. Presentem també un encreuat elaborat a l´entorn on viviu.
Pensant en els més menuts us oferim un joc de memòria i una activitat sobre els gentilicis. A més, oferim un trencaclosques preparat amb les espectaculars imatges que ens ha oferit desinteressadament un col.laborador que desitja romandre en l´anonimat sota el pseudònim de Joanot. I per finalitzar, un divertit joc d´imatges, el jeroglífic del poble.
   Doncs en aquesta tessitura jo també m´he involucrat facilitant-vos l´accés al material didàctic emprat. De primer vaig pensar en elaborar una mena de guía didàctica, però que no m´he atrevit a elaborar. Les característiques del treball, que imprés supera les quinze fitxes, i la falta de pressupost, m´ha obligat a oferir-lo virtualment a aquells centres o persones que ens ho demanen. Per tant, si és aquest el vostre cas, ens ho feu saber i a través d'un correu (al correu indicat més endavant) vos el farem arribar amb la intenció que vos puga ser d'utilitat. Si el que vos interessa és el d´un altre poble també podem oferir-lo.
   Tan sols dos precs. La comprensió davant de les més que possibles errades, vagen per davant les disculpes.
I per altra banda l´habilitació d´un correu electrònic esokst@gmail.com on podreu adreçar els comentaris sobre el material rebut.
Als meus alumnes i a mi ens encantaria rebre´ls”.


LLIURAMENT DELS PREMIS A L´ESPLUGA DE FRANCOLÍ

L´acte de lliurament del premi es va celebrar a l´Espluga de Francolí, el 30 de maig del 2010 .
Acudiren una representació de l´alumnat i del professorat del centre en un autobús que l´organització va preparar expressament per a nosaltres.
Amb una acurada organització, importants autoritats acadèmiques de la nostra cultura i llengua ens lliuraren el premi corresponent en un acte emotiu i de germanor, ja que vam tindre l´ocasió de conviure amb altres centres guardonats.
Després de l´acte de lliurament del premi, gaudirem d´un dinar tots junts del que guardem un grat record.

Comentaris

  1. Des de la satisfacció d'un simple coordinador, he de reconéixer que tots els que hem treballat en l'elaboració del Joguillengua hem viscut aquest guardó com un reconeixement al treball de sis cursos amb l'indubtable goig que suposa rebre'l.
    Des d'aquest bloc vull deixar ben clar que aquest és un premi al protagonista del projecte, l'alumnat. Aprofite l'avinentesa per agrair l'inestimable col.laboració de Joanot ( autor de les imatges) i el recolze de tot l'equip directiu i claustre

    ResponElimina
  2. Desitgem qu´aquest tipus de projectes continuen realitzant-se al vostre centre. Tothom ix guanyant amb iniciatives com aquestes. El món de l´educació necessita persones com vosaltres per sobreviure a tant de disbarat. Enhorabona, Pep, i a seguir sorprenent-nos.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica