dilluns, 4 d’abril de 2011

Alumnes superdotats desatesos en l'escola?

   L’escola tècnica Superior d’Enginyers industrials de la Universitat Politècnica de València va arreplegar  l’acte de celebració del 20é aniversari de l’Associació Valenciana d’ajuda a xiquets amb alta capacitat (Avast). Aquesta agrupació treballa per ajudar a aquests xics i xiques en resoldre els seus problemes que principalment es deriven d’un sistema educatiu que segons els pares no atenen la seua situació especial com cal.
Degut a que les seus capacitats intel.lectuals és superior a la dels jòvens de la mateixa edat, els coneguts com superdotats solen tindre problemes en les aules, doncs s’avorreixen i estan desmotivats amb un temari que els queda curt. Aquestes situacions porten a canvis de conductes que els perjudiquen en les seues relacions socials.
Com explicava ahir el president d’aquesta associació  Francisco Muñoz: els xiquets necessiten una atenció escolar diferenciada que es la lluita  històrica d’aquesta associació . Existeix una llei de conselleria que heu contempla i la missió és que es compleixca.
Vicent , pare d’una xiqueta de set anys amb un coeficient  intel.lectual de cent-cinquanta explicava que estem totalment desemparats, tot lo que tenim es Avast.
Així, indicava que no existeix un paraigües institucional que val per aquests estudiants.” No tenim una ajuda o una beca i ella demana fer activitats extraescolars per a omplir les ànsies de coneixements.
El tema en els col.legis és gravíssim perquè a efectes legals ajuden a un xiquet amb una infradotació pero no a un superdotat.
David Fernàndez 2n ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada