L'incendi iniciat a Benicolet agafa vol

El dia 8 d’abril per la nit ha sorgit un incendi que sembla haver sigut intencionat. Ha cremat part de la serra del terme  de Benicolet i el foc ha arribat fins a Llocnou i de Llocnou s’ha estés fins a Ròtova.  A les hores d'ara, hui dissabte, ja està als termes de Almiserà i Llutxent. Sembla descontrolat. Primerament han vingut els bombers, però com no podien apagar-lo han incorporat  mitjans aeris. Ara estan intentant apagar el foc.   A continuació reproduïm part de la notícia tal i com la recull el diari Levante           
L'incendi va ser declarat passades les 21.00 hores d'aquest divendres en el terme municipal de Benicolet i està afectant també a la localitat d'Almiserà, d'on s'han hagut d'evacuar 40 cases de la urbanització MonteVernissa, de forma preventiva, segons han informat fonts del Centre de Coordinació d'Emergències.
Es tracta del primer incendi forestal de l'any i s'ha realitzat una crida a la "prudència" a causa de les "elevades" temperatures que s'esperen per a aquesta jornada, que poden arribar a aconseguir els 36ºC en punts del litoral sud de la província de València. "S'espera un dia complicat ja que les altes temperatures, el vent de ponent i la baixa humitat compliquen les tasques d'extinció, que en aquests moments, una vegada controlat el primer front, es concentren a detenir l'avanç de les flames en el segon front, que es troba en un barranc de difícil accés per als mitjans terrestres", ha explicat el conseller de governació Serafin Castellano.

El dispositiu d'extinció està integrat per 14 mitjans aeris, --sis avions i vuit helicòpters-- així com 15 brigades, quatre dotacions de bombers i 50 efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME). El Centre de Coordinació d'Emergències  de la Generalitat també ha desplaçat fins al lloc el Lloc de Comandament Avançat per a coordinar les tasques d'extinció i el vehicle de telecomunicacions *Satcom, segons han informat fonts del Consell en un comunicat.


Alexandra Badica 2n ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica