Les diferències en la lliga de futbol espanyola


 El futbol és un esport d'equip. És àmpliament considerat l'esport més popular del món, doncs participen en ell uns 270 milions de persones.
El Barça i el Madrid són els dos clubs més grans d'Espanya i amb més pressupost. Tenen els millors jugadors del món i que estan fent història partit darrere partit, superant tots els rècords que hi ha hagut fins aleshores i realitzant un joc espectacular posant al club en el centre d'atenció mundial.
Uns jugadors humils, normals i competitius.
Tenim al Barça que és l'únic club de la lliga Espanyola que ha aconseguit guanyar les tres competicions més importants el mateix any (copa, lliga i lliga de campions). L'any passat va establir un  rècord de punts en la lliga. Els clubs  que més títols posseixen.
Aquestos dos clubs reben molts diners mitjançant la publicitat en les samarretes, dels socis,en la venta d'entrades...Els ingressos audiovisuals que reben els clubs de futbol espanyols són molt desequilibrats:Barça i Madrid s'emporten la major part del pastís. Això es reflecteix clarament en la classificació de la lliga, on la diferencia de punts entre uns i altres és abismal. Si els millors equips cada vegada reben més diners en concepte de les emissions televisives, seran sempre els millors. Sempre podran invertir en bones plantilles i el seu joc garantirà uns resultats guanyadors i positius. Mentrestant, els altres equips tenen dificultats per a elaborar les seues plantilles, fet que comporta alts i baixos en el seu joc i en conseqüència, en la consecució d'èxits esportius. Però un millor repartiment dels drets audiovisuals podria ajudar a igualar els pressupostos dels clubs de futbol espanyol i així, garantir certa competivitat. 

David 2n ESO

Comentaris

  1. Un bon article, sí senyor, a més de reivindicatiu, per a que el pastís dels diners es distribuisca de manera equitativa. Enhorabona!

    ResponElimina
  2. el barça es millorq el madriiiiid els madrid son merenges i elbaça cules pero guañaor

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica