Quina Ofèlia seria

Ofèlia és una xica enamorada d'un xic, Hamlet, però el seu pare vol que talle la relació que té amb aquest xic. Ofèlia a l'obra de Shakespeare fa el que li diu el seu pare. Jo no dic que Ofèlia tinguera de desobeir-lo sempre... però en coses de sentiments d'ella, son pare no deu de clavar-se i separar-la. Si Hamlet per un casual no fóra el xic correcte per a ella, ella ho descobriria al conéixer-lo millor i eixir amb ell. Diuen que dels errors s'aprén, i el pare d'Ofèlia deuria de deixar-li un poc més de corda i ensenyar-li que la vida no es sols de color rosa. 
En canvi el tros de lectura que tenim al llibre de literatura de valencià ens ensenya perfectament una Ofèlia amb més caràcter, que fa el possible per aconseguir el que vol i que lluita per el que vol. Pot ser que s'equivoque amb Hamlet i li trenque el cor, però aprendria una lliçó perquè no hi ha major professor que l'error. 
Les dos Ofèlies estan bé, tant la de Hamlet que no desobeeix a son pare, com la del llibre de literatura de classe que lluita pel que vol, però si en aquest cas ens deixen decidir està clar que jo seria la del llibre de literatura que aniria a per totes sense pensar en que opinen la resta de Hamlet, perquè Ofèlia pareix convençuda de conéixer-lo molt bé.
Ester Climent 2n ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica