Què passa amb la NBA?

 Després de el campionat europeu de bàsquet i amb l'èxit aconseguit per la selecció espanyola el referent mundial del bàsquet se centra en els EUA i la seua excepcional lliga de bàsquet, la NBA. Alí deurien haver anat els Gasol, Ibaka, Rudy Fernàndez, Calderon,, però el ben cert va ser que la lliga no arrencava. Per què? en quin estat estan les negociacions. El nostre col.laborador Rafa Bellvis ha realitzat un treball d'investigació que ha reflexat en aquest interessant reportatge.

Quan en l'assignatura de llenguatge del PQPI ens van proposar fer un reportatge no vaig dubtar, per actualitat, per interés general,  he triat  el tancament patronal de la NBA la millor lliga  de bàsquet.
Com ja sabeu la NBA està  tancada per un conflicte molt present al món  de l'esport,  el repartiment dels drets televisius. A la NBA tot va començar el dia 1 juliol en un comunicat que va fer oficial el portaveu del sindicat de jugadors de la NBA i que deia  que a partir de eixe dia els jugadors de la NBA es negaven a jugar i a començar a entrenar si no es trobava una solució ràpida i que beneficiara a les dos parts .
Els jugadors no es donaven per vençuts i no volien anat buscant alternatives en altres països
Mentrestant el sindicat anava reunint-se setmana  darrere setmana  per intentar alcazar un acord entre els propietaris i el sindicat de jugadors però seguien sense arribar a un acord per que les postures estaven molt distanciades. La patronal de la NBA (PROPIETARIS) volen no donar mes del 47% i el sindicat de jugador volien un 54% com no s'aclariren el la reunió es va ajornar fins un nou termini per què  no tenien data per a una nova reunió .
Durant eixe termini de descans es va publicat un comunicat en que es deia que se suspenia la pretemporada i que tampoc podrien participar en les pistes de entrenament les dos primeres jornades de la NBA.
Quan els jugadors van saber la noticia  els jugadors dels clubs van anar buscant alternatives .
Rudy Fernàndez  i Ibaka  al Reial Madrid), Tony Parker al Fenerbache . Signaven contractes temporals per tal de no perdre la forma i seguir jugant.
Quan les parts en negociació  es van tornar a reunir no van arribar a  cap acord  però van acostar prou  les postures. El sindicat va raonar i va baixar les pretensions a un 51% però els propietaris no volien passar del 49% per això es van parar les negociacions encara que a mi en pareix que ja durava massa tot "el  maremoto" dels drets televisió.
Aquest  darrer mes  estan més prop que mai,  estes dos últimes setmanes han estat reunint-se per arribar a un acord  però encara que no ho han aconseguit, sembla que està al caure.
En conclusió crec que ja seria hora que començara la millor lliga del món de la NBA i que no haja cap conflicte  esportiu més  sobre els drets televisió.

Rafa Bellvis PQPI

Comentaris

  1. Hola! Sóc Sergi,també alumne del PQPI.El treball és molt interessant, m'ha agradat molt. Enhorabona!
    Sergi Orá (IES Penyagolosa)

    ResponElimina
  2. Jordi Camarena i Rafa Ferrer7 de novembre del 2011, a les 10:51

    Ens ha paregut un bon treball.Ens ha agradat molt, perque a nosaltres ens agrada un poc el basquet.


    Enorabona Rafa!!

    ResponElimina
  3. Asi va la primera critica negativa d'aquest treball.
    encara que evidentment em pareix un bon treball, jo vaig a donarte un consell.
    mai les mentides decoren per a millor un text , com en aquest cas. i tu as posat mentides per a donar mes informació.
    per exemple: els gasol no estan en el regal barça i la nba fins gener no començarà. de totes formes, un prou bon treball.
    El teu delegat

    ResponElimina
  4. Gràcies per la informació "delegat" ja hem rectificat l'escrit.

    ResponElimina
  5. de res alumnat de l'ies

    el delegat

    ResponElimina
  6. de part de mister planti i el astrooooooooooooooooooooooooo runa de treballllllllllllllll

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica