Otos es mobilitza contra la planta

Part de la nostra comarca està alterada per la planta de tractament dels residus animals que està previst ubicar a la Pobla del Duc. Des de l'ajuntament d'Otos ens han fet arribar aquest comunicat que des de Pebrella publiquem integrament.

El poble d’Otos s’està mobilitzant massivament en contra de la instal•lació de la planta de tractament de subproductes animals projectada en la Pobla del Duc per part de l’empresa SIG Renovables s.l. La campanya de protesta està tenint una triple vessant coordinada. En primer lloc cal destacar la importància de les protestes veïnals a través de la penjada de pancartes, la recollida de signatures i la presentació d’al•legacions. Aquestes podien ser presentades fins el dimecres 23 de novembre a les oficines PROP, i en un cap de setmana de ritme frenètic s’ha aconseguit que el dimarts 22 s’hagen presentat un total de 574 al•legacions realitzades en un municipi que compta amb 500 habitants.
En segon lloc, l’Ajuntament d’Otos està actuant des del seu àmbit competencial, de forma que en un plenari extraordinari celebrat el dimarts 22 ha acordat per unanimitat una moció de protesta que també serà presentada com a al•legació. Entre els arguments destaca que “sent l’Ajuntament d’Otos i els seus veïns, uns dels principals afectats pel projecte que es vol desenvolupar en el terme municipal de la Pobla del Duc, concretament en les parcel•les 61 i 62 del polígon 7, com que el nostre Terme Municipal es troba a escassos 300 metres del lloc on es pretén emplaçar la mencionada instal•lació i el nucli urbà a uns 2500 metres, no ens ha estat notificada ni traslladada cap actuació ni per part de la Conselleria, ni per part de l’Ajuntament de la Pobla del Duc.” A més s’esgrimeix que no s’han acomplert correctament els distints requisits i procediments legals necessaris per dur a terme una obra de tan gran impacte i repercussió per al conjunt de la Vall d’Albaida.
Finalment, la Corporació otosina està actuant coordinadament amb els altres municipis veïns afectats, els quals han creat un front comú i unitari que està treballant per aconseguir que la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient denegue tant l’autorització ambiental integrada com la Declaració d’Interés Comunitari necessària.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica