Exposició d´estoretes per als ordinadors

El curs passat, l´alumnat de 1r ESO d´Atenció Educativa i Religió vam dur a terme una activitat creativa d´educació en valors per tal de concienciar tot l´alumnat del nostre institut sobre la importància de mantenir el centre i totes les seues instal.lacions en perfectes condicions. Es tractava de comparar el nostre lloc de treball amb la nostra casa amb l´objectiu de cuidar-lo i mantenir-lo com cal, amb el mateix respecte.

La idea va sorgir un dia que vam anar a l'aula d'informàtica i algunes de les estoretes dels ordinadors estaven trencades i descuidades. Aleshores, Gustavo Mollá, el professor d´aquesta assignatura ens va proposar confeccionar unes estoretes reciclades que substituïren les antigues estoretes. A més, com que en Atenció Educativa estàvem treballant el tema del reciclatge, vam decidir que el proper projecte seria crear nosaltres mateixos les estoretes reciclades. D'aquesta manera tots els alumnes les veurien i fariem veure que totes les coses han de ser cuidades. Per tant, l'institut s'estalviaria molts diners. A tots ens va semblar una bona idea, així que començàrem a treballar.

Primerament, ens ferem fotografies en les que cadascun dels alumnes de primer d´ESO feiem actes que no estaven bé, com per exemple: tombar papereres, simular que pegàvem colps als ordinadors, tirar papers al terra... Després, retallàvem cadascuna de les fotografies i les pegàvem en un full que tenia la forma de les estoretes d'abans. En cadascuna d'elles, hi ficavem una frase que desmotivava la gent a fer eixos actes.

Ens costà bastant fer-ho, de manera que quedara asseat i bonic. A més, eren moltes estoretes les que havíem de confeccionar. Per això, un xicotet grup de persones ens repartírem la feina: uns retallaven i pegaven, altres pensaven les frases i d´ altres les passaven a l'ordinador per a després imprimir-les. Finalment les plastificàrem i ja quedaren acabades.

Abans de ficar-les a les classes d'informàtica, com que ens havia costat tant de fer i com que havien quedat molt bé, hem decidit exposar-les al corredor de l'institut. Així ho hem fet amb la finalitat que l'alumnat del nostre centre ho vega i comence a respectar un poc més les nostres instal·lacions. Després, quan passe un temps, les posarem a les classes d´informàtica i li donarem un altre ús.

Crear, reflexionar, respectar i mantenir el centre en condicions, a més de passar-ho bé. No vos sembla una activitat d´allò més interessant?


                                                         Text:  Guillem Andreu i Natàlia Garcia   (2n ESO A) 
                                                         Dibuix títol: Arnau Català    (2n ESO A) 

Comentaris

  1. pero qui ha penjat els cartells....??
    mol xula la noticia!!

    ResponElimina
  2. arnau que bon dibuixant eres i bon text fet de natalia i gillem molt bon trball felicitats

    ResponElimina
  3. Em pareix genial que hajen publicat aquesta noticia, per a poder concienciar a tot l'alumnat per a tindre un centre millor, perque aixi l'institut ahorra diners em ves de gastarne comprant material estropeat pel alumnat.
    Va ser un treball molt costos pero a la fi esperem fer reflexionar a tot l'nstitut per a que siga millor i mes cuidados en les coses.
    que pareix que no pero costen molts diners i es una pena trencarlos, per gust.
    espere que aquesta noticia vos faja reflexionar.


    ALBA ESCOTO CALABUIG 2ªA

    ResponElimina
  4. home en realitat la fet en ordinador pero el de la paret del centre esta millor

    ResponElimina
  5. este treball ma paregut prou divertit ma agradat molt fer aquestes estoretes.

    ResponElimina
  6. Jordi Camarena i Rafa Ferrer10 de novembre del 2011, a les 13:36

    Jo i el meu amic Rafa Ferrer hem llegit aquest text i ens ha paregut una passa per que fer estoretes amb les nostres fotos es una passà.

    Feliçitats per al que ho havaja fet!!

    ResponElimina
  7. em pareix molt bona idea aquesta de les estoretes pero no crec que siga la millor madera de conciensar a la gent de que cuide el nostre centre...
    caldria alguna mesura mes eficas hi han moltes maneres de conciensar a la gent de que no embrute i crec que aquesta no es una de les millor maneres que hi han...

    ResponElimina
  8. M'ha semblat una inciativa interessant i sobretot útil. Un bon exemple d'activitat escolar que amb l'objectiu de realitzar un projecte integral ( que afecta a vàries assignatures) aconsegueix un resultat d'utilitat ( estoretes per als ordinadors). I a més, durant el procés s'han aprés a valorar el treball en equip, la importància de l'estètica, divulgar l'experiència, i una cosa molt important, que de vegades aprendre pot resultar divertit. Enhorabona a tots.

    ResponElimina
  9. Gràcies, Pep, continuarem treballant en aquesta direcció, perquè motivar i educar en valors és imprescindible per tal que la nostra tasca docent cobre realment sentit.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica