Relativitat vs. quàntica

El concepte de relativitat  es basa en poder mesurar un objecte en l'espai i en el temps, que segons la mecànica clàssica són magnituts infinites. Per poder mesurar un objecte en l'espai i temps necessitem tres elements: un punt de referència, els eixos de coordenades i l'origen en el temps. I tots direu que es l'origen del temps?? Doncs és tan senzill com una data concreta en la qual es va agafar una referència.
 El gran descobriment d'Albert Einstein ens va permetre estudiar l'univers a gran escala. Les seues equacions ens van permetre determinar la posició d'un objecte en el temps i en l'espai.
Després va naixer una altra rama de la física l'anomenada Mecanica quàntica. Aquesta matèria ens detalla en gran exactitud l'escala subatòmica de l'univers.  Ara bé hi havia un problema la mecànica quàntica tenia més d'una possible solució era pur “atzar” mentre que la relativitat tot tenia un sí o un no .
Per que es feu una idea segons la mecànica quàntica podies estar mort, viu  o mort i viu al mateix temps, sona un poc a ciència ficcio però és així.
Al cap d'un temps es va descobrir que l'univers no soles es regia per dues regles , i va nàixer l'electromagnetisme que és milions de voltes més potent que la gravetat, i la força nuclear forta i la força nuclear dèbil. 
Ara tenim cinc regles. Ací venia uns dels grans dilemes:
Tots haureu sentit parlar dels “forats negres” ara bé, si un forat negre és infinitament pesat (per que deforma l'espai i el temps a l'interior d'ell no existeix ni temps ni espai ni la llum s'escapa.), i infinitament xicotet, que teoria utilizem?? la gravetat per a objectes pesats i a gran escala o la mecànica quantica , electromagnetisme i nuclear….
He ací un dilema que encara esta per resoldre. Calia trobar una única regla en la que la gravetat i electromagnetisme i nuclear (forta i dèbil) encaixaren totes. Hui en dia hi ha teories que afirmen haver juntat totes les lleis una d'elles és la “teoria de cordes” però encara és una teoria i no se sap segur si  serà certa. Esta teoria si fora correcta tindríem que admetre que hi ha més de tres dimensions fins i tot podrien hi haure vint dimensions i és una cosa realment meravellosa.
Jo crec que algun dia arribarem a comprendre el nostre univers no sé quan però arribarem, perquè s’ha avançat molt, així que sols falta esperar.

Héctor Soler Montaner
1 PQP1.

Comentaris

  1. molt bon treball hector enorabona

    ResponElimina
  2. xeeeee hector eres el amo en la fisica xaval es nota que t'agrada. en aso no te guanya ningu
    un treball magnific.

    el teu delegat

    ResponElimina
  3. jajaja grax ortegaaa jaja i ens vejem esta nit en el sopar jajajajajaja

    ResponElimina
  4. Molt ben explicat!! :)
    enhorobona xé!
    peró vaig a ser clar/a per el tioo ixe existeixen les Matemàtiques... cosa que no m'agraden gens!!
    jajaja
    Bon treball!

    ResponElimina
  5. jajaja grax anonim/anonima jaja

    ResponElimina
  6. molt hector eres el number 1 passat per el meu

    ResponElimina
  7. esta prou be este article :)
    esta be no molt be
    nuria

    ResponElimina
  8. compii del meu costat! molt bon treball!
    eres un crac! teu curres!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades