Seguretat en les fires ambulants

 El 9 d'agost del 2011 tenia lloc un accident que relatava així un diari digital.
Tres jóvenes de nacionalidad rumana, de entre 20 y 31 años, han fallecido esta madrugada al desprenderse y salir despedida una atracción de feria en las fiestas del municipio toledano de Villacañas.
Letticia ha fet un treball d'investigació per tal d 'aprofundir un poc sobre el tema de la seguretat en les atraccions de fira.
Les fires ambulants i atraccions. La fira, per definició, té caràcter temporal cada atracció és d'un firaire. El municipi sol subhastar els llocs i els firaires han d'obtenir la seua llicència municipal. Són els propietaris de cada atracció els responsables del seu manteniment que aquest  estiga en bon estat.
És difícil determinar com ha de ser la fira ideal des del punt de vista de les atraccions perquè aquestes canvien,  però de qualsevol forma,  una bona fira ha de reunir certs requisits a les seves instal.lacions.
En el recinte
 L'accés al recinte firal estarà previst de manera que evite  aglomeracions i permeta l'entrada de vehicles que poguessen arribar a atendre les urgències.
Disposarà d'una instal.lació elèctrica segura.
El terreny on es col.loca les fires serà adequat: serà ferm,  net i  llis de manera que siga possible assentar bé les atraccions i jocs.
Tindrà cartells amb indicacions de seguretat limitacions, restriccions d'ús etc.
El personal encarregat,  els operadors de la atraccions etc ... han d'estar atents i vigilants i  verificar l'estat de les atracciones i dels elements de seguretat i a més donar als usuaris les explicacions necessàries.
En les atraccions
Les atraccions s'han de mantenir en bon estat sense desgasts, avaries o fissures. Els elements de seguretat (tancaments, cinturons, etc.) han de funcionar bé, ajustar i complint les seues normes. Cal tenir tanques de protecció que separen el públic de les atraccions.
Cada atracció ha de tenir llibre de registre que reflecteixca les inspeccions superades i on s'indique qualsevol incidència.
L'experiència ens diu que la realitat dista bastant de ser així: els cartells d'informació solen brillar per la seua absència, i l' usuària només disposa de les explicacions de l'operador. El recinte firal és sovint un erm amb les infraestructures mínimes i és habitual veure que l'electricitat arriba a les atraccions mitjançant derivacions sobre  instal.lacions fetes a l'aire. En vista d'això els usuaris de les atraccions han d'extremar les precaucions per evitar problemes.
 Com a norma general respecteu les instruccions de l'operador i en particular les que creieu lògiques  i en cas de dubte informeu-se abans de prendre cap decisió.

Letticia 1r PQPI

Comentaris

  1. esta molt be redactat!!!!
    enhorbona!!!

    ResponElimina
  2. molt bon treball leti. pareix mentira que u'avajes fet tu xee jejeje

    el teu delegat

    ResponElimina
  3. arredeu la letti!!!
    esta be!! seguix aixina!!
    anna!

    ResponElimina
  4. jaja esta molt bé explicat i esta molt ben estructurat esta molt bé Té Felicite!!!

    ResponElimina
  5. m'agrada, està ben explicat.

    ResponElimina
  6. cada volta hi ha menys seguretat a les fires.
    en la fira de gandia sen va eixir un vagó de la muntanya rusa per a xiquets, cada volta hi ha mes poca seguretat, i mes accidents con en la China que es va quedar la noria bocabaix dos hores hi i hi havien dos joves.
    ALBA ESCOTO CALABUIG!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica