Les mentides

Les mentires apareixen quan algú es dona compte que alguna cosa va mal. Per això estan les mentires anomenades piadoses que són les que contes  a una persona per a no quedar mal amb ella o no ferir-la amb realitats dures. Per altra banda estan les que diguem  als pares ,com la  nota de finals de trimestre, quan s’ha suspés i s'inventa alguna excusa per a justificar les males notes. També estan les dites de entre amics per  presumir.

Hi ha moltes classes de mentires però el pots parar a pensar com seria el món sense elles? . Supose que seria més tranquil i  pot ser un poc més monòton. El que estic segur que un món sense mentides seria molt difícil d’aconseguir.
Les mentides tenen moltes funcions, de vegades es provoquen exagerant veritats, o també per a fer mal a la gent en un intent de venjança per a ferir-los sentimentalment.
En general són negatives ,encara que  ens poden paréixer molt temptadores a l’hora de contar-les, però sempre serà pitjor contar una mentida a una veritat, perquè ens pot eixir car. De vegades pensem que  mai eixiran a la llum i que la persona a la que li ho contem s’ho creurà. Però no sempre es així, ja que com diu una frase molt coneguda “les mentides sempre acaben eixint”.
Una de les formes d’estendre-les, es a través dels remors, la gent va contant-ho i la verdadera versió acaba per deformar-se completament, però també hi ha altres, com per exemple per a ocultar coses que fem i no volem que la gent s’assabente.
   Per finalitzar,dic que les mentides tenen males conseqüències i que una mentida gran pot      provocar mal però una de les menudes pot tenir menys importància.

   Sabina i Aida 2n ESO

Comentaris

  1. a mi em pareix que no hi ha que contar mentires pero per una que no faja mal a ningu no pasara res!

    ResponElimina
  2. XX... a mi em dona =
    si les saps contar be ningu santera i tot dona igual, sabeu???

    ResponElimina
  3. de vegades cal dir mentires perque si diguem la veritat ofenguem algú o coses aixina.M'ha paregut molt bon treball.Enorabona!!!!!!!!

    ResponElimina
  4. Rafa té raó de vegades hi ha que contar mentides!!

    ResponElimina
  5. A mi em pareix be que es conten mentides pero sols mentides piadoses.

    ResponElimina
  6. :) Com alba dic ! jeje Enhorabona!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica