Històrica mobilització per l'ensenyament valencià

El dissabte dia 21 pares mares, alumnat del centre i la major part del professorat del nostre institut va participar en la manifestació que va tindre lloc a València per protestar contra les retallades en l'ensenyament públic. Des de Vilaweb  han descrit així aquest esdeveniment. Us presentem un fragment de la notícia.



A València i a Alacant s'apleguen uns 180.000 manifestants contra la política educativa del govern valencià.

Les manifestacions celebrades el dissabte a València i a Alacant “Més inversió, més qualitat, més valencià, més dignitat” en l'ensenyament públic van registrar una participació històrica: a València més de 120.000 manifestants van omplir els carrers del centre, segons els organitzadors, i a Alacant hi va haver 60.000 participants. (...)
La presidenta de FAPA-València, María José Navarro, va reclamar una major inversió en l'escola pública, que ara, ha lamentat, 'reclama coses tan bàsiques com els diners per al funcionament dels centres per a poder engegar la calefacció. No es poden atendre així els nostres fills'.

Res semblant des de l'Irac i l'11-M
 
A Alacant la manifestació també ha estat històrica. La previsió d'assistència dels convocants era d'unes 8.000 persones, però van quedar desbordats i van parlar finalment, tant ells com la policia, d'entre 40.000 i 60.000 manifestants. Els comandaments de la policia local deien que no recordaven cap manifestació tan massiva a la ciutat des de la contrària a la guerra de l'Irac i l la de condemna de l'11-M.
La mobilització formava part de la campanya que la Plataforma promou en defensa de l'ensenyament públic des de 2008. Els membres de la Plataforma diuen que 'malauradament, totes les mancances que denunciem s'han vist agreujades fins a nivells insuportables per les comunitats educatives amb les darreres retallades'. L'èxit de convocatòria de les manifestacions d'ahir fou superior, segons la Plataforma, a la manifestació contra la l'ex-conseller Font de Mora i la seva Educació per a la ciutadania en anglès.
Els instituts es mobilitzen contra els impagaments del Consell
La protesta arriba quan la situació als instituts públics valencians ja ha esclatat. El Consell encara no els ha pagat la partida per a les despeses de funcionament que s'havia d'haver pagat al mes de desembre i la situació a diversos centres s'ha fet insostenible, fins al punt que han de dosificar al màxim la calefacció i que ja hi ha hagut talls de corrent per no pagar les factures.(..). La polèmica ha saltat a les xarxes socials al Twitter, on l'etiqueta #fabratenimfred és una de les més utilitzades i recull els casos de molts centres.


Redacció Pebrella

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica