Rugat celebra Sant Antoni amb la tradicional foguera

El fred no es va fer de notar durant la nit d'ahir en la Plaça de Rugat, que per  celebrar la festa en honor a Sant Antoni del Porquet, el patró dels animals, va encendre una foguera que va omplir la plaça.

Antigament, aquesta festa tenia un significat molt important per a les famílies que tenien animals a casa i contribuïen a engrandir el monument de la foguera amb mobles i andròmines velles. Per assegurar-se la protecció del sant durant tot l'any, contribuïen a plantar la foguera amb la aportació de llenya.
Rugat a les vuit de la vesprada va donar lloc a  la cremà de la foguerada. Durant l'acte, es van repartir begudes , cacaus i tramussos entre els assistents. A més  els veïns de Rugat , van aprofitar les brases de la foguera per a fer la tradicional “ torra de xulles i embotits”
L’ajuntament, va proporcionar un lloc cobert per acabar la festa amb vall i bon ambient.
La processó dels animals, d'altra banda, serà el diumenge de la setmana pròxima a l'ermita de Castelló de Rugat, un costum on la celebració eucarística , el  pa beneït i el porrat, formen part del ritual, doncs Rugat, per proximitat, està molt unida a aquesta localitat en els seus actes religiosos .
          AARON LORENTE CAMARENA  2B

Comentaris

  1. pos castello tame ho celebra i millor

    ResponElimina
  2. aaron esta molt ben escrit. Enhorabona m'agradat molt :D


    Raquel Pascual 1 eso B

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica