Música en valencià. La Gira 2012


 De la web d'escola valenciana hem extret un fragment que fa referència a la Gira.

Cada primavera Escola Valenciana (FEV) celebra les tradicionals Trobades d'escoles en valencià. Al voltant d'aquestes festes per la llengua, Escola Valenciana va crear l'any 2006 el projecte La Gira – Festival Itinerant de Música en Valencià destinat a l'alumnat de secundària, batxillerat i universitaris. Es tractava d'ampliar l'oferta de les trobades escolars a l'àmbit juvenil i de potenciar un circuit estable amb infraestructures de qualitat i amb la possibilitat de promocionar els músics i cantants en valencià per tot el territori.
Amb aquest propòsit, les coordinadores comarcals que formen Escola Valenciana aporten una xarxa descentralitzada idònia per a la producció del festival. Després d'haver celebrat sis edicions, La Gira acumula xifres rècord en el panorama musical català: més de 45.000 assistents i més de 50 concerts celebrats. Mig centenar llarg de grups diferents han trepitjat ja els escenaris de la Gira, tot i oferint més de 150 actuacions en conjunt. A més, s'han consolidat itineraris arreu dels territoris de parla comuna a Catalunya i les Illes.
Destaca l'important augment d'assistents respecte d'anys anteriors i també el nombre de concerts i grups participants. Així les coses, la Gira ha consolidat en només sis anys un circuit que funciona d'aparador de la música en valencià i que, a més, demostra la bona salut de què gaudeix aquest sector en els últims any,perquè no és fruit de la casualitat que la producció de discos al País Valencià s'haja multiplicat per dos durant els últims cinc anys.

La Gira 2012

Escola Valenciana i Reviscola (entitat de joves integrada en la FEV) treballen en la preparació de la setena edició del Festival Itinerant de Música en Valencià. Els concerts de la Gira 2012 se celebraran de març a juliol de 2012. El concert de falles és el que tradicionalment obre la Gira. Tindrà lloc el dissabte 17 de març, a l’Auditori Casa de Cultura de Burjassot, a partir de les 21 hores i comptarà amb l’actuació d’Atzembla, Aspencat i Obrint pas.
 La Gira viatjarà per diverses comarques i també serà present en una altra de les festes valencianes de més rellevància: les fogueres d’Alacant. El festival conclourà en el Feslloch, un festival de música de tres dies de duració, que té lloc en juliol a Benlloch i que, en la darrera edició, va comptar amb més de 4.000 assistents.
A més, Escola Valenciana ha editat el VI Disc de la Música en Valencià, treball que recull les novetats musicals dels grups participants en la Gira 2011.

Nosaltres, des de Pebrella  volem retre un homenatge a la música en valencià amb l'activació d'una aplicació que es permetrà escoltar música a la vegada que lliges la revista. Estem oberts a propostes! Esperem que t'agrade.

Redacció Pebrella

Comentaris

  1. Aquest concert el vaig trobar molt divertit, els meus amics i jo ens ho varem passar super bé en la trobada!! :)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica