No al maltracte de gossos llebrers. Prou ja!


Especialment he triat aquest tema, perquè al nostre paìs, Espanya, moltes de les persones que adopten o compren com a mascota un llebrer, acaben maltractant-lo, abandonant-lo o fins i tot matant-lo ells mateixos.
Aquestos gossos tenen aspecte atlètic i estilitzat, amb potes llargues i pit voluminós, que els permeten aconseguir grans velocitats. El seu pèl és curt, llis i molt fi.
En els darrers anys s'ha fet més corrent el manteniment de llebrers com a animals de companyia. Tenen la reputació de ser animals nobles, més aviat tímids i que s'adapten bé a la vida en una casa.
Sol sorprendre la seva tolerància a compartir l'espai amb altres mascotes. D'altra banda, la seva actitud domèstica tendeix a ser passiva, dormint la major part del temps, sempre que els permeta un exercici regular, que sol consistir en córrer amb certa freqüència, o recórrer passejos llargs que satisfacin el seu instint atlètic. El llebrer és un animal de gran bellesa i dolç que comença a ser apreciat i acollit en el mon urbà.
Molts d'aquests llebrers són animals que han patit tractes cruels o han estat abandonats en acabar les temporades de caça. Els menys afortunats troben la mort: penjats, tirant-los a pous o enverinats,  són mètodes usats amb freqüència.
Dels llebrers rescatats, molts són adoptats fora del país, encara que cada vegada més són més apreciats dins d'Espanya com a animals de companyia. Nombroses organitzacions han començat en l'última dècada a conscienciar sobre la situació i rescatar llebrers per oferir-los en adopció. És comú que se'ls esterilitzi amb la intenció de contenir la població, ja que s'estima que poden existir uns 250.000 llebrers en situació d'abandonament. Associacions a favor dels drets dels animals han demanat, sense èxit, que es prohibeixca la caça amb llebrers.
Cal esperar que la situació d'aquesta raça puga millorar conforme s'adquireix una consciència més gran i més estesa sobre ella.

Isabel 1r ESO

Comentaris

  1. És una barbaritat el que es fa a aquestos gossos, perquè siguen gossos llebrers no se'ls te que maltractar d'aquesta manera ni abusar d'ells.
    Cada vegada hi ha gent que té aquests gossos com a animal de companyia, esperem que aquestos abusos siguen cada vegada més inferiors.

    Jere i nati

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica