Sobre transtorns alimentaris

     Hi ha gent que té trastorns alimentaris, es a dir tenen problemes  a  l'hora de menjar. Els tres casos més coneguts són:
Anorèxia:es neguen a menjar , per molt que estiguen primes elles mateixa es noten gordes. No es valoren!
Bulímia: són les fases en que una xica o un xic mengen molt però que després se senten culpables de menjar tant. Aleshores el que fan és intentar vomitar per a traure tot el que han menjat.
Bigorexía:en aquest cas ,  alguns homes i algunes dones es prenen un tipus de pastilla per a augmentar la massa visceral,es a dir per a tindre més músculs.

Aquest trastorns alimentaris es poden detectar pel pas del temps .Com? Per les reaccions i les accions que fan,i també per qüestionaris que fan la Conselleria de Sanitat.
En els centres educatius  es practiquen tallers per a treballar i ajudar a estes persones.
 Hi ha quatre tallers:

-Imatge corporal:vore's físicament.
-Autoimatge i autoestima:com es valoren ells mateixa.
-Publicitat i mitjans de comunicació:la televisió(anuncis...) es a dir, a vegades ixen moltes xiques molt guapes però en la realitat tot açó pot ser un muntatge.
-Treball en família:t'ajuda la família a tirar en davant i treballar en grup per a que tot siga més fàcil i pugues superar-lo.


Desirée Valiente i Carla Bataller 2n ESO B

Comentaris

  1. Estes malalties son molt perilloses per a les adolescents. És important que en aquests casos els amics i els familiars estiguen junt a elles i les ajuden.
    Esperem que cada vegada siga menor el nombre de gent que pateix aquestes enfermetats.

    Natàlia i Jere.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica