Valencia i Trobada

Avui en dia, s’estudien moltes llengües a l’escola: anglés, castellà, francés, llatí… Però per a mi és un poc més especial el valencià. Crec que és la més especial perque és la nostra llengua mare. És la que hem aprés des que som menuts, la llengua amb la que els nostres avis i besavis ens contaven els contes per a que ens adormirem, amb la que hem aprés tot el que sabem,etc. Jo no dic que siga més important que les altres llengües però crec que no l’apreciem tant com deuríem.
A les hores d'ara, el valencià i el català estan massa separats. Viuen un  conflicte per qüestions polítiques.  Fins i tot està fent-se més important el valencià, que és el dialecte, que el català, que és la llengua. Jo crec que tindríem que ser tots un, unir-nos. Pense això perquè tots venim del mateix rei, tenim la mateixa història i per una tonteria dels partits polítics ens estem separant. De debò creeu que per coses tan simples com són la polític ens tenim que separar? Jo crec que no.
M’agradaria recalcar una festa que fem tots els anys la qual dediquem a la nostra llengua: la Trobada.  En aquesta festa, els instituts i les escoles de la comarca on es celebra la Trobada fan tallers relacionats amb el valencià. La finalitat d’aquesta festa és que la gent sàpiga que el valencià és una llengua útil i que es normalitze aquesta llengua i la seua cultura en tots els àmbits socials.
Jo porte molts anys anant a elles i la veritat és que són molt divertides i t’ho passes molt bé. Hi ha molts tallers i pots fer moltíssimes coses. En general jo recomanaria anar a tots aquells que no han anat mai perquè de segur que tindrien ganes de repetir.

Marc Garcia 1r ESO

Comentaris

  1. El valnecià ha de ser bastant més especial per a nosltres que alltra llengua, per això hi som valencians, no?
    Aquesta es la nostra llengua i hem d'estimar--la com a la que més.
    Hem de fe-la nostra!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica