El naixement del grup de teatre Tarambana


Una manera diferent d’aprendre la llengua al Taller de Valencià
 L'altre dia vam entrevistar Fèlix, (professor de valencià i de teatre) per a una activitat d´Atenció Educativa. Volíem conèixer els nous projectes del recentment creat grup de teatre de l'institut:  TARAMBANA”; així l'han batejat el professor i el seu alumnat de Taller de Valencià de 2n d'ESO, que és d'on naix el grup. Els guions els elaboren entre l'alumnat i el professor (i els queden sempre xulíssims i divertits!!) com a part del contingut de la matèria, amb l'objectiu de millorar l'expressió escrita i oral, la dicció i l'expressió corporal. Aquesta manera de treballar la llengua és molt més divertida i efectiva que fer fitxes, llegir textos aïllats, seguir un llibre de text tancat,...

Fèlix, Darwin, Jenny, Cristina, Carla, Josep, Àlex, Diego, Esther i Lluís,
professor i components del grup TARAMBANA
El teatre, segons el professor, els ajuda a expresar-se millor,; elaborant textos orals i escrits, per poder representar-los després, i mostrar així als altres el seu treball; aprenen i viuen tots els  aspectes del procés, des de la creació de textos, la seua dramatzació, els elements externs, com la preparació de la música, la llum, l'escenografia i el vestuari, i la posada en escena de cara al públic; tot això no sols els fa aprendre millor la llengua sinó que també els ajuda a perdre la timidesa i alimentar la seua creativitat.
Aprenen molt als assajos i, quan acaben la classe, sempre llancen un crit de guerra unint les mans: TARAM-BANA!!!. S'ajuden entre ells, són molt bons amics i, el més important, s'ho passen d´allò més bé al mateix temps que aprenen moltes coses d'ells que desconeixien. Si necessiten algun trage o algun decorat per a l'actuació, s'ho treballen tot ells! Es confeccionen els vestits i es maquillen de cine! En aquest moment estan preparant tres obres noves per al mes de maig o principis de juny, així que... No us les perdeu!!
El seu debut va ser al primer trimestre del curs, amb la performance escrita i preparada per a representar durant la visita dels xiquets i xiquetes de primària dels col·legis del voltant a l'exposició i a la xarrada-conferència que vam fer al nostre centre sobre la vida i obra de Manuel Sanchis Guarner; els espectadors van dir que
els va agradar moltíssim, que s'ho van passar super bé i que ho varen fer genial, tant els alumnes com els mestres. Comentaven que va ser diferent i molt més atractiva i divertida l'activitat i que no s'ho esperaven.
Algunes vesprades, poc abans de la representació, queden a l'institut per assajar, retocar i perfilar les obres i la seua dramatització. La veritat és que s'ho preparen com a vertaders professionals.
També han fet unes camisetes molt xules per al grup; també les han posades a la venda per tal de pagar part de les despeses (la crisi...), i els han quedat genials!!
Els propers projectes del grup-taller de teatre del nostre centre serà la representació de 3 obres curtes: “Ramon el Misogin”, “La Ventafocs que no volia menjar perdius” i la “Conferència sobre els orígens de l'humor”, aquesta última a l'aire lliure i, diuen, amb moltes sorpreses per als espectadors...
Només ens resta donar-los la benvinguda i desitjar-los, als nostres companys, que els vaja tot bé i que la creativitat continue fent de les seues. Ànim i molt bona sort!!!

 Isabel i Mireia 1r eso A

Comentaris

  1. Chapeau! per a traure's el barret. Grans les reporteres! Enorme la professora que les ha guiades! Magnífics el professor i l'alumnat que han fet possible que s'escriga sobre aquest projecte. Una mica de llum s'agraeix en un curs dur ple de penombres. Gràcies a tots i totes.
    Molta vida a Tarambana!!

    Un amant de les coses ben fetes

    ResponElimina
  2. AUPTA TARAMBANA ! som els millors

    ResponElimina
  3. Les clases de Fèlix com bé diuen son molt divertides,som un gran grup i de cara a la gent,public...sabem expresar-nos millor!!TARAM-BANA! :)

    ResponElimina
  4. m olt bon treball!!AUPA!! jejeje

    ResponElimina
  5. aquest grup de teatre es mol bo i son mol divertits.

    ResponElimina
  6. Feu un molt bon treball amb el teatre Tarambana, seguiu així que sou molt divertits! :)
    Ha sigut una bona idea crear aquest grup de teatre. Esperem vore moltes més obres representades per vosaltres.

    TA-RAM-BA-NA!

    Jere i Natalia.

    ResponElimina
  7. Feu molt bones obres i el guió está molt treballat, es un grup genial el TARAMBANA!!!!



    SEGUIU AIXÍ!!

    ResponElimina
  8. VIVA el grup tarambanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

    ResponElimina
  9. el grup tarambana es un grup molt bo!!!!!!!!!!!!!!!-

    ResponElimina
  10. Molt bé en va agradar molt

    ResponElimina
  11. En va agradar molt aquest teatre! (:
    Aupa Taraambaanaa!:)

    ResponElimina
  12. Hem va agradar molt aquest teatre!!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica