Equips de futbol mixts

Andalusia aprova el futbol mixt en totes les seues categories regionals.
“Marta Torrejón, defensa central de l'Espanyol femení, pot presumir d'un títol inusual per a una dona: va ser campiona d'Espanya infantil amb l'Espanyol masculí en una final contra el Madrid. "Aleshores no solament sobreeixia pel seu joc i la seua col·locació, sinó pel seu físic poderós", recorda Fernando Mata, responsable del Torrejón femení. "Ara seria una altra cosa", matisa.
La decisió de la federació andalusa ha suposat la primera mesura en favor de la igualtat en un esport que s'ha vist obligat a legislar sobre la marxa en matèria de paritat sexual. El futbol mixt ha sigut una realitat limitada a les categories més xicotetes: des del prebenjamins (6 anys) fins a infantils (14) o cadets (16), segons les federacions territorials. A partir d'ací es prohibia la presència de dones competint amb homes per una raó generalment argumentada de diferència física. 
La veritat és que, amb tots els condicionants fisiològics i ambientals previs, la decisió de la federació andalusa ha obert la portes al futbol mixt més enllà de les categories infantils -més sociològiques que esportives- quan les possibilitats físiques estan més equilibrades. És el primer pas que es dóna a Europa. I els directius andalusos espera que algunes dones pioneres vulguen deixar petjada.”
Em pareix molt bé que permeteixquen  que els equips mixts. Se suposa que totes els persones som iguals, no hi ha cap diferència en què una xica jugue a futbol o que jugue un xic. Crec que deurien prendre exemple i deixar sempre que tots els equips foren mixts.

Isabel 1r ESO A

Comentaris

  1. Em pareix genial que Andalusia aprove els equips mixts estic d'acord amb Isa, de que deixaren que tots els equips foren mixts així hi hauria menys mascliste.
    Segueix així Isa.

    ResponElimina
  2. em pareix perfecte

    ResponElimina
  3. Esta molt be Isaa:)
    Totss poden jugar al futbol si volen i el futbol mixt es bo, no es machista!

    ResponElimina
  4. M'encanta... el maxisme fora,ja està bé de equipos soles de xics!!!
    Les dones també podem!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica