Motius que justifiquen una vaga


  COMUNICAT CONJUNT DEL PROFESSORAT, ALUMNAT DE L’IES MANUEL SANCHIS GUARNER SOBRE LA VAGA

Les mesures que estan adoptant els govern d’Espanya i de la nostra comunitat autònoma es traduiran en un retall dels pressuposts en educació d’entre el 25 i 30 %. Suposarà un retrocés històric.

Les aules tornaran a massificar-se. En ESO fins a 36 alumnes, en Batxillerat fins a 42. En PQPI fins a 18, és a dir, un 20 % més. Aplicant aquestes xifres aquest curs només hauríem tingut un 4t d’ESO en lloc dels dos actuals, i només un 2n de batxillerat, en lloc de dos. També perillen les línees de batxillerat. Segons la matrícula, els centres es poden quedar amb una única modalitat, en lloc de les dos que s’ofereixen ara obligadament.

No ens equivoquem, això farà més difícil gestionar la diversitat, solucionar conflictes, tutoritzar l'aprenentatge, atendre la convivència i, a més a més, ensenyar. Si un dels factors bàsics per a millorar el rendiment dels escolars són les aules amb pocs alumnes (encara que no l’únic, és clar), com es pot afirmar que no passarà res amb una classe de 36 alumnes d’ESO? O 42 en batxillerat, que no podran ni circular per l’aula de tan ajustada que tenen la capacitat als 35 de màxim? No ho oblidem, els centres són llocs d’aprenentatge, no llocs per a “amuntonar” alumnes.

D’altra banda, no es cobriran les absències del professorat durant les dos primeres setmanes de baixa laboral, la qual cosa generarà molts problemes organitzatius i de convivència als centre.

En la universitat s’incrementaran les taxes de matrícula i s’enduriran les condicions per concedir les beques. Cosa que impedirà que molts alumnes puguen continuar els seus estudis. Les taxes de matrícula pujaran entre un 50 i un 60%, depenent de les carreres.

Encara ni s’han convocat les ajudes per a adquisició de llibres en ESO.
Enguany no s’han convocat per a batxillerat les ajudes per a aprendre idiomes a l’estranger durant l’estiu.

Es paga tard i malament a les companyies d’autobusos que efectuen el transport d’alumnat i les condicions de les rutes cada vegada són més enutjoses per als alumnes. Segurament no hi haurà dos viatges els dimarts i els dijous, sols un.

Alguns programes educatius, com el PQPI o ser centre de pràctiques del màster, no han sigut abonats al nostre IES ni hi ha perspectiva que es puga cobrar.

El professorat haurà de fer més hores lectives, cobrant menys i desanimant-lo a formar-se o fer activitats extraescolars perquè la Conselleria només retribuirà la meitat del complement específic de formació. En obligar a fer més hores, el professorat acabarà impartint matèries per a les quals no està suficientment preparat per tal de completar horari i no ser desplaçat a altres localitats.

Hi ha motius, per tant, per a fer vaga. L’educació dels seus fills/es no ha de pagar el balafiament de recursos dels últims anys. La crisi no pot servir com excusa per retallar indiscriminadament. La causa primera del dèficit és la gestió nefasta dels pressupostos públics: Ciutat de les Arts i les Ciències, Ciutat de la Llum, Terra Mítica, Aeroport de Castelló, Emarsa, els sobrecostos inassumibles en la construcció d’edificis públics, etc. L’educació és una prioritat en aquests moments de crisi, com la sanitat. Per això fem vaga, perquè creiem en el que fem, perquè estimem la nostra faena i la volem fer bé, perquè confiem en el poder de l'educació pública per formar ciutadans i superar les desigualtats. Pel futur dels seus fills i filles, pel futur d'una societat més justa, per una educació pública de qualitat.
HI HA MOTIUS PER A FER VAGA. I ACUDIR A LES MANIFESTACIONS A VALÈNCIA (16 A LES 12 H) I ONTINYENT (23 DE MAIG A LES 19 H)

Comentaris

  1. es un poc injust la vaja es per apartir de 3r de eso i els de 1r i 2n tenen ke vindre dic jo que si els repetidors que anaven a pasar a tercer tambe tindrien ke fer la vaja ¿no?

    ResponElimina
  2. La vaga es una forma de manifestarnos davant el president, per a que ell sapiga les coses que a nosaltres no ens pareixen bé.

    La vaga no es trata sols de no asistir a classe, es trata de defendre els teus drets, si vens a l'institut es perque els teus pares t'obliguen per dos coses perque estan d'aacord en les mesures que a prés el govern i per que has de assistir.
    El que vull dir es que has de defendre els teus drets i no preocuparte per si un dia que hi fan vaga tu vas a l'institut.

    ResponElimina
  3. Em pareix molt injust que els de primer i segon d'ESO no pugam fer vaga... però bé a mi en particular hem dona igual perque vinc igual i en gust ja que no fem classe en tot el día i tenim tot el pati per a ales poques persones que venen. Que son molt poques.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica