Shigeru Miyamoto

 
El japonès Shigeru Miyamoto, creador de sagues de videojocs com Mario Bros, ha estat  dimecres passat guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats 2012. El jurat considera que Miyamoto és el principal artífex de "la revolució del videojoc didàctic, formatiu i constructiu". "Dissenyador de personatges i jocs mundialment coneguts, es caracteritza per excloure de les seves creacions la violència i per innovar amb programes i formats que ajuden a exercitar la ment en les seves múltiples facetes", apunta l'acta del jurat. El nostre company Lucas li ha dedicat l'article..

Shigeru Miyamoto   nascut el 16 de novembre de 1952) és un dissenyador de videojocs japonès. És el creador de diverses de les franquícies més importants de Nintendo, com Mario BrosDonkey KongMarioThe Legend of Zelda i Pikmin.[ És considerat un dels pares dels videojocs. Els seus títols es caracteritzen per mecàniques de control refinades i mons interactius en els quals el jugador és motivat a descobrir coses per ell mateix, a fer treballar la seva ment i a sentir-se immers en el que fa. També ha supervisat molts títols publicats per Nintendo en nom d'altres desenvolupadors, incloent-hi Metroid Prime i Mario & Sonic at the Olympic Games. És expert a crear personatges carismàtics, que tothom reconeix, formi part o no del món dels videojocs .
Actualment és el director administratiu general de l'àrea de l'entreteniment, anàlisi i desenvolupament de Nintendo, el sector corporatiu de Nintendo Japó i és productor, director i supervisor d'un gran nombre de jocs de la companyia.

Alguns dels seus jocs:
Donkey Kong (1981),Mario Bros. (1983),Super Mario Bros. (1985), Super Mario Bros. 2 (1986) The Legend of Zelda (1987)…. Pikmin (2001)….Metroid Prime (2002) The Legend of Zelda: The Wind Waker (2002) Pikmin 2 (2004) The Legend of Zelda: Twilight Princess  (2006)…..Super Mario 3D Land (2011) The Legend of Zelda Skyward Sword (2011) The Legend of Zelda: Ocarina of time 3D (2011)


Lucas Hernandez Marco 1r ESO B

Comentaris

  1. Molt bon treball!! Enorabona!!

    ResponElimina
  2. ESTE TIO ES COM WALL DISNEY PERO EN NINTENDO. TE QUE ESTAR FORRAT.

    ResponElimina
  3. La veritat es que si que està forrat. Els seus videojocn estan per to el món i a mi en particular m'encanten sobretot l'edició "The legend of Zelda" i el joc "Mario Land 3DS".

    ResponElimina
  4. molt bon treball però crec que tas dixat alguns personatges important com fox

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica