Reportage sobre els Jocs olímpics



Els Jocs Olímpics o Olimpíades, són esdeveniments esportius multidisciplinaris en els quals participen atletes de diverses parts del món, en l'antiga Grècia eren dedicats al déu Zeus. Existeixen dos tipus de Jocs Olímpics: els Jocs Olímpics d'Estiu i els Jocs Olímpics d'Hivern, que es realitzen amb un interval, entre ells, de quatre anys. L'organització encarregada de la realització dels mateixos és el Comitè Olímpic Internacional (per la seua abreviatura, COI).

Els Jocs Olímpics actuals es van inspirar en els del segle VIII a.C organitzats pels antics grecs en la ciutat d'Olímpia, entre els anys 776 a. C. i el 393 d. C. La primera edició dels anomenats Jocs Olímpics de l'Era Moderna es va realitzar a Atenes, capital de Grècia. Des d'aquella oportunitat, els Jocs Olímpics d'Estiu han sigut realitzats cada quatre anys en diverses parts del planeta.
El símbol olímpic consisteix en cinc anells que representen els cinc continents del món: Àfrica, Amèrica, Àsia, Europa i Oceania. Estan entrellaçats per a simbolitzar l'amistat esportiva de tots els pobles.


Modalitats

Jocs Olímpics d'estiu
Els Jocs Olímpics d'estiu són anomenats així per diferenciar-los dels Jocs Olímpics d'hivern. Tot i el nom "d'estiu", els Jocs Olímpics no necessàriament s'han de desenvolupar durant aquesta estació de l'any, sinó que depén de la pròpia ciutat organitzadora i del clima en la qual està ubicada

Jocs Olímpics d'hivern
Aquests van néixer en el Congrés realitzat pel Comitè Olímpic Internacional l'any 1921 a Lausana per tal d'agrupar tots els esports d'hivern que quedaven excloses de la celebració dels Jocs Olímpics d'estiu per motiu climatològic.

Jocs Paralímpics
L'any 1948, com a precedent dels Jocs Paralímpics, Sir Ludwig Guttmann va organitzar a Anglaterra una competició esportiva amb ex-combatents de la Segona Guerra Mundial que havien patit lesions en la columna vertebral. Des de la realització dels Jocs Olímpics d'estiu de 1988 a Seül (Corea del Sud), els Jocs Paralímpics es realitzen a la mateixa ciutat on es realitzen els Jocs Olímpics. La participació en els Jocs Paralímpics d'estiu ha passat de 400 atletes de 23 països a Roma l'any 1960 a 3.806 participants de 136 seleccions a Atenes el 2004.

Jocs Olímpics de la Joventut       
Els primers Jocs Olímpics d'estiu de la Joventut es realitzaran a Singapur l'any 2010, mentre que l'edició inaugural dels Jocs d'hivern se celebrarà a Innsbruck (Àustria) dos anys més tard. Aquests jocs seran més curts que els altres, així la modalitat d'estiu tindrà una durada de dotze dies, mentre que la modalitat d'hivern durarà nou dies.

REFLEXIÓ
En les Olimpíades, queda patent el esperit Olímpic, que és deuria  traslladar a tots els àmbits de la vida. Si observem queda ben clar que el treball en equip, l’esforç i el sacrifici són els encarregats de l'èxit. Tots deuríem sentir la veu interna del "TU POTS,VINGA ENDAVANT"i així,  aconseguiríem tots els objectius traçats.
La gent, només veu quan els atletes aconsegueixen l'or pujant al podi, però no veuen les hores d'entrenament, la lluita diària i la renúncia de moltes activitats de la vida diària. Així que jo només puc dir :

SOU UN EXEMPLE A SEGUIR!

Gràcies
Jordi CV 3r ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica