Senderisme a la Vall d'Albaida



Amb motiu del Dia mundial del turisme, la Mancomunitat de municipis de la Vall d'Albaida ha preparat la cinquena edició del seu programa de senderisme que s’estendrà des del proper dissabte, 29 de setembre, fins al 16 de desembre. Així, durant dotze caps de setmana es realitzaran 24 rutes verdes guiades que permetran descobrir paratges naturals de gran bellesa,(...) A més, la iniciativa pretén promocionar el turisme d'interior alhora que donar a conèixer nous senders per tal de descobrir els vestigis etnològics que conserva el nostre territori, en paraules del màxim dirigent de la institució. (...)
Junt al programa de rutes guiades, el departament de Turisme de la Mancomunitat de municipis de la Vall d'Albaida ha presentat també una nova Guia de senderisme que recull 247,43 quilòmetres distribuïts en 25 rutes.(..). De fet, l’usuari descobrirà una fitxa detallada de cada sender amb el punt de partida i arribada, la distància, el desnivell, la dificultat i la durada necessària. Igualment, una síntesi del recorregut, una descripció detallada, un gràfic de les pendents i nombroses fotografies completen les dades facilitades. Finalment, la publicació aporta un mapa cartogràfic i una detallada relació d’allotjaments i serveis de restauració.(...)
Els senders de la guia estan distribuïts en funció de la cadena muntanyosa on s’ubiquen. D'aquesta manera, el Benicadell té onze senders, la serra d'Agullent-Ontinyent amb sis, Mariola amb dues etapes del GR-7 de llarg recorregut i finalment, la serra Grossa i la de Quatretonda amb tres senders cada una. A més, Puchades emfatitza que tots els senders recollits estan homologats per la Federació Valenciana d’esports de muntanya. (...)
Aquest cap de setmana arranca el senderisme en dos rutes per l’Ombria del Benicadell.
El dissabte dia 29 de setembre :Beniatjar.
Realitzarem la ruta per la serra del Benicadell. A les 9h de matí, des de l’ajuntament Beniatjar eixirem cap a la casa de Penalva, pel camí del Cid. D'allí agafarem la senda fins les Fontetes, i des d'estes fins la Casa dels Guardes o Les Planisses, on pararem per descansar i pegar un mosset. Ens tornarem a posar en marxa per la pista forestal fins al final de la ruta del Mingo. Posteriorment, farem la ruta en sentit a Beniatjar, per tornar a les Fontetes i baixar per la senda fins al poble de nou. La longitud total és de 10 km i el temps aproximat és de 4 hores. Presenta una dificultat mitjana però mereix la pena descobrir el Benicadell, serra emblemàtica per als valldalbaidins i la més elevada de la comarca, amb una altitud de 1104m.
El diumenge dia 30 de setembre: El Ràfol de Salem.
Realitzarem una ruta pels paratges i l’Ombria del Benicadell. A les 9h de matí, des de l’ajuntament de El Ràfol de Salem eixirem cap la font d’Elca, on agafarem la senda que ens conduirà cap al portet i enllaçarem amb el sender PR CV 213 que recorre l’Ombria del Benicadell fins arribar a les fontetes. Pujarem a la casa Forestal les Planisses on esmorzarem, seguidament baixarem per la senda fins arribar a l’ermita San Blai. La longitud total és de 10,5 km i el temps aproximat és de 4 hores.

Font:http://www.valldalbaida.com/ 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica