Els correctors ortogràfics





Des del departament de valencià estem fent un esforç per millorar l’ortografia de tot l’alumnat. Som conscients que les noves tecnologies ens ajudaran a aconseguir aquest objectiu. Com que molts alumnes ens han preguntat com fer-ho possible hem dedicat una entrada a comentar algunes possibilitats que ajudaran a evitar faltes en els  escrits realitzats amb l’ordinador.

Si utilitzes el Word en l’etiqueta revisar busca idioma i estableix com a idioma de correcció el català, així aconseguiràs que el programa subratlle amb roig  totes les paraules que considere incorrectes a mesura que vas escrivint. Recorda que si ja ho has escrit  i vols corregir-ho després has de seleccionar el text prèviament.
Però si el teu processador és el Open Office paga la pena que t’instal·les un programa, el Salt 4.0 (no funciona per a Word). És una instal·lació un poc lenta. Respecte a la versió anterior 3.0 presenta les següents novetats:
  • El Salt 4.0 no funciona de manera autònoma, sinó que s’instal·la sobre el programa Writer, l’editor de textos del paquet d’OpenOffice, en la barra de ferramentes del qual apareixeran les icones amb les funcions i les utilitats del programa..
  • En esta nova versió es pot traduir més d’un document alhora, i també es pot treballar en un document al mateix temps que es traduïx.
  • Perquè el Salt 4.0 puga funcionar, s’ha de tindre instal·lat el programa OpenOffice
  • El nou Salt 4.0 es presenta en diverses versions, una per a Lliurex (Linux), una altra per a Debian i Ubuntu, una altra per a Windows i, finalment, una per a Mac.
  • També, a banda del diccionari de valencià i la conjugació verbal, és una novetat la presència del diccionari bilingüe valencià-castellà i castellà-valencià, que ens permetrà veure les equivalències entre les paraules d’estes dos llengües.
Se`l podreu descarregar en la següent adreça electrònica


Però si vols fer la correcció des d’ Internet l’aplicació que més ens ha agradat és la de softvalencià.

Este servei permet trobar errades ortogràfiques però no de caràcter sintàctic, semàntic o gramatical.
 Per a utilitzar-lo enganxeu els vostres textos en el camp del formulari, i feu clic al botó «Comprova l’ortografia». El corrector vos mostrarà les possibles errades en color roig. Fent clic a les paraules assenyalades vos mostrarà una llista de suggeriments.
Estos  corrector són  una ajuda en la millora de la qualitat de textos en valencià.  Cal recordar que els seus resultats són orientatius.

  Departament de valencià

Comentaris

  1. Jo ja tinc el Open Office, però no teniá ni idea d´aquest programa, gràcies Pep per ensenyarmos aquest fabulós programa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per comentar i col·laborar en la revista

      Elimina
  2. A mi el "Soft Valencià" m'ha ajudat, que encara que ens el vares ensenyar fa poc, ja estic utilitzantlo!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica