Els imprescindibles. Maria, la conserge



Els imprescindibles en aquesta ocasió busquen l'ànima de l'institut. Un lloc de treball que ve a ser  el cervell  que coordina tota la logística bàsica. Però a més ho fa amb una senzillesa i humilitat  que fa sentir-nos com en casa. Maria ve a ser un poc com "la mare" de tots i totes. Igual cura una ferida que arregla un radiador.. Quan tenim un problema sempre busquem a Maria. I  sempre la trobes...
 Ella ens ha contat com funciona el seu treball i com és la seua experiència en aquest centre.

1.Què cal fer per a ser conserge?
 Has d'estar inscrita   en la bossa de treball que té la conselleria. Després realitzar unes proves  i quan aproves els exàmens ja és teua la plaça.

2.Quans anys portes en aquest centre?
 
Porte 14 anys en aquest institut,  però 24 en aquest treball, ja que he estat treballant en altres centres.
 
3.Tens un horari fix o estàs sempre a disposició?
 
Tinc un horari fixe, treballe 37 hores a la setmana, comence a les 8:00 i acabe a les 15:15.

4.Ha canviat el teu treball des de que estàs a aquest centre? 
 No ha canviat massa, però sí que es veritat que faig més fotocòpies que abans, possiblement abans el llibre era quasi l'única eina de treball que s'utilitzava per aprendre. Ara hi ha més material i més divers.

5.- Com et trobes en la casa que està fora del centre en on vius tu entre setmana? Per a que necessites tindre-la tan prop?  
És una forma d'estar més prop de l'institut i en certa forma poder viure i  vigilar-lo,  a més  estic més prop de la feina i no agafe tant el cotxe. Antigament també hi havia casa per als mestres, però les van llevar.

6.Pots contar-nos alguna anècdota que t’haja passat?
 No m'han passat anècdotes cridaneres en aquest centre, però quan estava l' institut  situat en les escoles velles em van omplir el pany amb pipes i van fer moltes cremades amb els encenedors. Aleshores no podia obrir la porta, fins que em van canviar el pany

7.T'agrada el treu treball?  
Sí, molt.

8.Creus que els alumnes podem fer alguna cosa per al centre?  
Tingueu un comportament bo, en general estic molt contenta de l'actitud que mostreu, no em puc queixar - va dir mentre mostrava un somriure.

Moltes gràcies Maria per l'entrevista i gràcies per estar sempre alerta...

                                                                                     Raquel i Elena 2n ESO

Comentaris

  1. MARIA no tan sols fà fotocopies ,obri , tanca i te cura de les instalacións si no qué sempre esta disposta a escoltar a totes i tots i a curar els genolls pelats per un bac , a posar "trombocid" al dit que li s'ha doblat i li fa mal "a qui li pase" que a posar "safanories" per acompanyar els esmorzars en fi, es una dona 10 .Desde aci una abraçada MARTA

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica