Exposició itinerant "L'alcohol pot esperar"




Durant  la propera setmana el centre acollirà l' exposició itinerant "El alcohol puede esperar". Aquesta exposició va acompanyada d'unes activitats adreçades als pares i mares que organitzarà Elena, la treballadora social de l'ajuntament.  A més a més, l'alumnat de 2n,  3r i PQPI podrà assistir a unes xarrades que tindran lloc  el divendres dia 16 en horari escolar.

L'alcohol pot esperar és el eslògan per a una campanya de prevenció del consum d'alcohol adreçada  a adolescents d'entre 12 i 15 anys d'edat.
 Cal remarcar que l'edat d'inici en el consum d'alcohol entre els joves de la Comunitat València s'ha endarrerit en mig any, en passar dels 13,8 anys en 2009 als 14,3 en 2010, segons apunta el 'Estudi psicosocial sobre hàbits de consum de drogues associat a la diversió juvenil', elaborat per l’associació  Controla Club, que assenyala que el 24 per cent s'emborratxa, com a mínim, una vegada al mes.
També destaca el creixent protagonisme del fenomen del 'botelló', ja que per al 33 per cent dels joves d'entre 13 i 30 anys és l'espai en el qual es produeix el primer consum d'alcohol, seguit de les cases particulars, amb el 24,7 per cent, i dels locals d'oci, amb el 23,5 per cent. Com a dada positiva, l'estudi apunta a un increment de la percepció dels riscos que comporta el consum recreatiu d'alcohol i drogues per part dels adolescents, amb una pujada general del 16,23 per cent pel que fa a 2009. Els accidents de trànsit són vists per als joves com el principal risc del consum d'alcohol, seguits pels problemes de salut i les peles.

Redacció Pebrella

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica