Mentir o no mentir



La mentida es l’intenció comunicativa en que l’emissor pretén comunicar alguna cosa que és falsa. L’emissor intenta enganyar al receptor, el qual no sap que la cosa que estan dient-li és falsa.
 Si alguna vegada diguem una mentida és per a que alguna persona no s’entere de alguna cosa que tu no vols. L’avantatge és que aquesta persona no sabrà el que saps tu, però  el desavantatge és que si s’entera pot enfadar-se amb tu o alguna altra cosa. Mentir generalment (si no és una tonteria) és arriscat, perquè et poden pillar i aleshores ja has clavat la pota.
 Per a mi les mentides no són necessàries, quasi sempre es millor dir la veritat. En alguns casos és precís contar alguna que altra mentida, però a ser possible jo diria la veritat. Al final sempre es descobreix la veritat però molt mala que siga, així que si la dius al principi més prompte s’oblidarà.
 També he de dir que mentir i fer una broma a algú no es el mateix. Hi ha persones que es prenen una broma com si li hagueren mentit i  s’enfaden. Però, també hi ha gent que no es controla i fa unes bromes de molt mal gust i a la gent no els agrada això. S’han de gastar bromes en mesura i sense mal gust per a divertir a la gent.

Marc Pascual 2n ESO

Comentaris

  1. Quanta raóo que tens!!
    M'agrada molt!! Felicitacions!!

    Anna Benavent 2n P.Q.P.I

    ResponElimina
  2. Marc cuanta rao tens
    molt bon felicitats per el treball
    segueix fent treballs en la pebrella que son molt bons

    Rafa Bellvis Fuster 2n PQPI

    ResponElimina
  3. marc molt bon treball!!!!!!!!

    Joan Bellvis Fuster 2PQPI

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica