Un relat inesperat i una visita encantadora


                                                                                                                              

Els alumnes de 2n. De PQPI de Maria Benavent i els de 1r. de PQPI d´ Anna Artés, han llegit i treballat un parell de relats que els encantaren a tots i a totes. Aquests relats s’anomenen “Sancho Panza en Nueva York” i  “Soldados de plomo”. Es tracta de dos relats que els agradaren moltíssim, per això Maria va contactar amb la seua autora, Geles González Díaz. Aquesta dona tan fantàstica publicà diversos escrits a una revista cultural de Torrevella, amb format digital, anomenada “ArsCreatio”. Si voleu llegir algun relat bonic i interessant  podeu adreçar-vos a :  arscreatio.com.

Quan Maria va parlar amb l´escriptora, li va proposar que vinguera  al nostre institut a donar una xerrada per als alumnes de 1r. i 2n. de P.Q.P.I, ells varen ser qui treballaren i s’ esforçaren en comprendre les paraules de Geles (com a ella li agrada que la nomenen). Aquesta, va acceptar la  petició encantada!Jo també hi vaig anar perquè li havia lliurat un dibuix per a il.lustrar un dels seus relats, “Sancho Panza en Nueva York”,  i hi vaig anar amb molt de gust! Els alumnes de P.Q.P.I, varen treballar molt i prepararen unes preguntes que l’autora va respondre molt agraïda i satisfeta.

Per a la majoria dels alumnes, conèixer a Geles ha estat una bona experiència. Encara que ella estigués asseguda al davant de nosaltres, en una cadira diferent, més alta, i encara que vinguera a fer- nos la xerrada, deia que per a ella, tots nosaltres, tots els qui estàvem allí, som iguals. També deia que el títol d’escriptora li quedava un poc gran. Doncs no Geles, nosaltres no pensem el mateix, no se te queda gran, perquè amb cada paraula que escrius, t’expresses perfectament. Amb els teus relats intentes traure’n el millor de cadascú, ens fas reflexionar i per últim perquè des d´ aquesta visita la nostra mentalitat ha donat un gir de 90º, en el que cada matinada quan despertem, reflexionem i agafem el dia amb un somriure. I encara que tots nosaltres no siguem escriptors “professionals”, hem aconseguit amb l’ajuda d’Anna i de Maria, adonar-nos dels missatges que transmets en els teus relats: ESPERANÇA.

A la xerrada ens ho vas demostrar ! Un missatge ens ha arribat ben clar: que hi ha gent que encara no coneixem i que intenta estimar-nos i ajudar-nos.

Els alumnes de 2º de P.Q.P.I, van treballar moltíssim el relat “Soldados de plomo” i cadascun d’ells va escriure una xicoteta redacció explicant la seva opinió. Maria me les va deixar per a poder basar-me en elles per escriure açò.

“Vam preparar la xerrada amb molt d’entusiasme i molt de respecte” .-Podeu veure que s’ ho van treballar molt, moltíssim! S’ esforçaren, i per el que es veu, s’ho passaren d’allò més bé!

“Maria ens ha parlat d’ ella com que és una persona lliberal, amb ganes d’ ensenyar  les persones i ho fa amb gust”.- La nostra professora sempre ens informa molt bé.

A quasi totes les redaccions he pogut llegir que opinen que és una gran escriptora.- I hi tenen tota la raó.

“M’ha paregut una dona molt sensible i original”.- Joan Bellvís Fuster

“Tot el que ens va dir ens va sorprendre”.- I tant que si! És fantàstica. Eric Expósito Tarrasó

“Geles m’ ha fet reflexionar i pensar que encara hi ha molt per descobrir en esta vida”. Jose Vicente Navarro

“Sap com transmetre la idea dels seus relats tan sols llegint-los”.- Anna Benavent Llopis

“Va ser un dia  impressionant amb l’escriptora”.- Hilario Fernández

“Em va agradar quan va dir Geles que ens animava a escriure”.- Àngela Bataller Jordà

“M’agradaria que saberes que et recolze molt per a que continues escrivint, perquè, qui no pot córrer no arriba a la fita. Així que avant i sense obstacles”.- Andrea Garcia Perez

“Em va impactar quan va dir que amb “voluntat” podem aconseguir el que ens proposem”.- Héctor Soler Montaner

“Tornaria a repetir l’experiència sense cap dubte”.- Rafa Bellvís Fuster

“Quan la vaig veure entrar, vaig veure que era una persona com tots... Som iguals!”.- Christian Ortega Crespo

“Haver estat amb Geles una hora ens ha ensenyat que hi ha algú en el món que no coneguem i pensa en nosaltres”.- Sisa Hrsistova Shukerova

“Ens ha fet pensar en la nostra vida i en la dels demés “.- Letticia Gonçalves Araujo

“Tot el sentiment que té ella dins, l’expressa a través de l’escriptura”.- Joan Andrés Minyana

“L’experiència va ser molt bonica”.- Desirée Pellicer Pastor

Aquestes són algunes de les opinions que he llegit en les redaccions de 2n de P.Q.P.I, la veritat és que m’han sorprès, a tots els va agradar. Enhorabona a tothom, heu fet un treball magnífic i segur que arribareu lluny. Teniu molta voluntat i això és molt bo! Sou espectaculars, tant els alumnes que hi van assistir com les professores.

Si encara no estàvem contents, la nostra escriptora ens va deixar una dedicatòria al llibre de visites del nostre centre, deixant constància del que havia gaudit donant-nos la xarrada i havent-nos pogut recolzar i animar per a que continuem escrivint amb il.lusió.

Per concloure, la xerrada va estar fantàstica! Hem tingut sort de conèixer-la, perquè com ella, no hi haurà moltes dones més. Geles, eres una dona encantadora plena de idees i d’ imaginació, estàs plena de sorpreses, eres una encantadora escriptora i una bellíssima persona.

Felicitats!  Per a repetir!

                   Isabel Alentado 2n A

Comentaris

  1. Aquesta xerrada la vaig esperar amb moltes ganes. No em va decepcionar en cap moment, em va passar molt depresa, tan sols m'havia sentat ja estava tocant el timbre. :D


    Anna Benavent 2n P.Q.P.I

    ResponElimina
  2. Va ser una visita molt esperada!! Llegint relats d'una escritora que somiavem coneixer, i un dia la tenim davant de nosaltres contant-nos totes les seues anècdotes. Hem va agradar moltissim!!

    Christian Ortega

    ResponElimina
  3. L’experiència va ser molt bonica!Per a repetir! : )


    Sisa Hristova Shukerova 2n P.Q.P.I

    ResponElimina
  4. La xarrada em va pareixer una maravella, vaig estar molt agust!!
    Per a tornar a repetir !!

    Angela Bataller 2n PQPI

    ResponElimina
  5. El treball esta molt ben fent la meua enorabona

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica