Els llocs de treball més demandats al 2013

La consultora de Recursos Humans Adecco ha presentat la 8ª edició de l'informe "Els més cercats", que arreplega quins seran els llocs més demandats per les empreses espanyoles en 2013 i els perfils millor pagats.

L'informe analitza els perfils en funció de l'àrea comercial, de tecnologies de la informació, sanitària, financera, legal i d'enginyeria. Encara que la contractació serà similar als índexs de 2012, es preveu una elevada demanda de determinats perfils professionals estratègics per a les empreses, especialment en l'àrea comercial, mentre que el sector sanitari experimentarà una lleu reculada.
Encara així, enginyers, metges especialistes, responsables comercials, programadors de l'àmbit tecnològic o noves figures sorgides en el món del màrqueting seran els perfils qualificats més cercats.
En funció de l'àrea les professions més demandades i més cotitzades són:

Àrea d'Enginyeria
El més cercat: Supervisor de producció. Es tracta d'una professió que cobra importància a causa de les noves normatives establides. Aquest especialista és responsable de la planificació i control de la Producció i entre les seues principals funcions es troben l'anàlisi de la matèria primera utilitzada, la disposició de la planta industrial, el control de l'inventari, l'optimització dels processos productius o la pròpia inspecció de qualitat del producte. Per a optar al lloc és necessari tenir un títol d'enginyeria, preferentment Industrial i es valorarà el domini de l'anglès.

El més cotitzat: el perfil que majors retribucions econòmiques obtindrà al llarg de 2013 serà l'Enginyer de projectes. Aquests professionals s'encarreguen de la coordinació dels projectes a desenvolupar per les companyies, la relació amb els clients, l'estudi de la tècnica contractual, el contacte amb subcontractistes o la gestió de problemes de compliment i proposta de mesures preventives i/o correctives. Es valora especialment la titulació en enginyeria mecànica, enginyeria civil, gestió d'aigües o enginyeria mediambiental.

Àmbit financer i legal
El més cercat: Analista financer de projectes energètics. Aquests professionals són un perfil clau en èpoques de crisis, ja que la seua missió consisteix en analitzar a fons el negoci fora d'Espanya, estudiant el mercat objectiu des del punt de vista fiscal, legal i econòmic. Són els encarregats de cercar la viabilitat i rendibilitat dels projectes i es posen en contacte amb altres actors com el són possibles Partners, bancs, inversors, proveïdors, entitats públiques i empreses d'energia.

El més cotitzat: Responsable de compres. Per a qualsevol empresa és fonamental tenir un departament de compres que gestione eficaçment el proveïment de subministraments, materials i consumibles, i més en companyies en què les compres són part fonamental en la seua operacions comercials. Es va acabar l'època en la qual es comprava sense un criteri d'estalvi i a qualsevol preu. El Director de Compres negocia, estableix acords nacionals i internacionals amb proveïdors, centralitza la decisió i treballa analitzant costos.

Àrea de tecnologies de la informació
El més cercat: Programador Web. Per a la consultora Adecco el perfil que més sol·licitaran les empreses vinculades a aquesta línia de negoci serà el del Programador WEB, o el que és el mateix, la persona que s'encarrega de crear totes les aplicacions necessàries per al funcionament d'un lloc en la xarxa.

El més cotitzat: Consultor SAP. El consultor SAP és un alt perfil tecnològic amb una àmplia carrera professional en l'àrea IT.  El Consultor SAP compta entre les seues funcions l'anàlisi del funcionament intern de la companyia, l'adaptació del sistema SAP a les necessitats de l'empresa i la planificació de les accions necessàries per al correcte desenvolupament de l'aplicació en el si de l'organització.

Àmbit sanitari
El més cercat: Dermatólegs, Ginecòlegs i Pediatres. Mentre que en 2012, Adecco considerava que les millors perspectives laborals per als metges es trobaven a França, enguany, aposta per les tres especialitats més sol·licitades. La gran majoria d'aquests professionals compatibilitzen la seua ocupació en la Seguretat Social amb les consultes en clíniques privades, per la qual cosa, ja siga per temps o per qüestions econòmiques, és complicat accedir a ells i fer que les ofertes laborals existents complisquen les seues expectatives

El més cotitzat: Cirurgià especialitzat. A aquest professional se li requereix una alta especialització, molt costosa a més per l'alta tecnologia que s'empra en el sector, i un perfil molt específic amb una formació cientificotècnica molt precisa i altament qualificada. Els salaris mínims ronden els 80.000 euros bruts anuals.

Àmbit de comerç
El més cercat: Tècnic comercial. Aquest perfil repeteix en el rànquing. Les empreses, principalment del sector industrial, precisen incorporar com a Tècnic Comercial a persones que en les seues visites aporten, a més d'una capacitat de negociació i de tancament d'acords de col·laboració, una labor consultiva contínua sobre el seu producte.

El més cotitzat: . En els últims anys el màrqueting ha canviat, impulsant noves estratègies basades en les emocions que serveixen per a complementar les accions de màrqueting tradicional. Aquest professional s'encarrega de definir les estratègies enfocades a la satisfacció del client que permeten obtenir un major coneixement del mateix, generar valor afegit sobre la informació existent definint processos que responguen a les necessitats del client i definir indicadors que permeten mesurar la seua satisfacció. Entre les llicenciatures més demandades per a aquest lloc es troben Administració i direcció d'empreses i/o Màrqueting o similars. Cal un nivell alt d'anglès.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica