Més sobre mentides..



La mentida, la sensació més “fotuda” que una persona que pot sofrir si sap d'ella. La mentida és transmetre una idea falsa per a evitar una situació amb una altra persona. Què mal senta ! Com a experiència podem dir que no és molt agradable ja que, una persona en la que habitualment parles i tens molt bona relació, t'enganye, et “time”, et faça sentir un estúpid, no li agrada a ningú. Que et deixen de plantó, que et donen menys diners dels que et tenen que donar, no “mola”. En ocasions, per a evitar-te alguna mala passada o algun crit, pots contar una mentida piadosa. Tots ho hem fet, però no val la pena, la persona a la qui li la contes va a acabar enterant-se de la veritat, aleshores és quan esta persona se sentirà estúpida i no tornarà a confiar en tu.
  No s'ho val dir mentides: perds amics, perds la confiança en les persones que més vols,etc. A més no et sents bé en tu mateix, et sent mal, desconcertat, perquè no sols enganyes a la persona a qui li contes la mentida, sinó que també t’enganyes a tu mateix. Et fas creure una cosa que no és certa, que no ha ocorregut ni ocorrerà, com és el cas dels polítics per exemple. Aquestos, posant com a exemple a Rajoy, que és dels casos més recents, menteixen a garberes en les precamampanyes, tant uns com altres. Prometen coses que, inclús abans d'entrar en el poder, sabem que són impossibles o que no van a poder-les complir mai. O per exemple, hi ha gent que vol aconseguir treball i també menteix en els seus currículums. Jo a aquesta gent també els entenc, jo també ho faria, així que aquestes mentides són acceptables, ja que no afecten a ningú i el mentider obté beneficis.
 Bé, en un resum breu, les mentides, per a què serveixen? Tots els efectes són negatius, tant per a el que menteix com per al que rep la mentida. Per  tant, perquè mentim?


MARC GARCIA PAYÀ
2N ESO B

Comentaris

  1. ma agradat molt pero no auries de aver posat el ejemple de rajoy

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica