Armstrong o la caiguda d'un mite



Lance Armstrong va ser un corredor professional de ciclisme d’Estats Units que va començar a l’esport professional com a triatleta.
Va nàixer a Texas en 1971, en el triatló va destacar de ben jove. Amb 19 anys va ser campió de triatló als Estats Units i prompte començaria a destacar en el ciclisme. En 1993 va ser campió del món de ciclisme i a 1995 va guanyar una etapa en el Tour de França, açò el va fer molt famós.
En 1996 se li va detectar un càncer testicular, així va tindre que abandonar el ciclisme professional per rebre adequadament la radioteràpia per combatre la malaltia. En 1998, ja curat del càncer, tornà al ciclisme i des de 1999 va guanyar 7 Tours de França consecutius, així es va convertir en un ídol de molta gent per haver guanyat aquesta carrera després de passar per un càncer. Es va retirar del ciclisme en 2004 i tornà a dedicar-se al triatló. Tornà al ciclisme 3 anys després i es retirà definitivament en 2011.
Ha estat acusat de dopatge per molts estaments durant aquest temps, però mai s’ha demostrat res, fins l’any passat, quan molts antics companys seus l’han acusat d’haver-se dopat. Així, l’Agència Antidopatge dels Estats Units presentà en octubre de 2012 un informe en el que afirmà que Armstrong es va dopar i, a continuació, li llevaren els 7 títols del Tour de França. Ell ha negat sempre que es dopara, però el 18 de gener va reconèixer en un programa de televisió que sí que ho havia fet.
Ara el ciclisme torna a estar ferit, un dels seus grans corredors diu que s’ha dopat  i, pot ser, la gent pense que tots el ciclistes professionals es dopen. Els ciclistes hauran de demostrar que són innocents per que la gent ja no es fia, ja que molts ciclistes han estat sancionats per haver-se dopat i pareix que açò no acaba mai, esperem que tot s’aclarixca i torne la il·lusió per aquest bonic esport.

Alain, Jon 2n ESO i Adrià 1r ESO

Comentaris

  1. Está prou ben escrit, pero no sols es dopen els ciclistes...

    ResponElimina
  2. Sera una gran perdua perque es un gran ciclista que a guañat molts titols

    ResponElimina
  3. Els titols els ha guanyat ell.... però també les substancies prohibides...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica