La cançó més escolar

Coneixem amb certa exactitud que  la cançó amb  més versions en la història de la música pop és la mítica i gran cançó "Yesterday" dels  Beatles,  però... sabeu quina és la cançó més versionada en la història de la música educativa?  És a dir,  quina cançó és una de les més interpretades i escoltades a les nostres aules?
 Doncs sembla ser  ni més ni menys que "When the saints go marching in",  un tema pertanyent a l'estil jazz . Una melodia molt coneguda i magistralment interpretada, entre  altres, pel gran Louis Armstrong qui va ser qui la va donar a conèixer tot realitzant un gran nombre de versions interessants. "When the Saints Go Marching In" (a voltes traduïda com "La Marxa dels Sants"), o simplement els "The Saints" ("Els Sants"), és un himne góspel nord-americà que pren elements de la  música folkòrica. El seu origen exacte és desconegut, i si bé és música espiritual,  hui dia és tocada per bandes de jazz.

 

Quin és el secret del triomf de "Oh when the saint's go marching in" en les nostres aules de Primària i Secundària? Per què és acceptada de tan bon grau pels  alumnes? Encara que la resposta segueix podria ser un misteri, citem al seu favor la  facilitat i senzillesa a l'hora d'aprendre-la, també ajuda el fet de ser una melodia arxiconeguda i molt pegalosa. En definitiva, és una música assequible tant per a interpretar com per a escoltar.

Revista Pebrella

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica