La ruta dels refugis. La Pobla del Duc




 Divendres passat passat es va presentar a la Pobla del Duc les noves aplicacions tecnològiques per difondre la història dels seus refugis de la Guerra Civil. La iniciativa s’ha dut a terme gràcies al projecte de Geoturisme de la ruta del refugis de l’ajuntament, que a través d’una aplicació adaptada per a dispositius mòbils i tablets dels principals sistemes de mercat Android i iPhone, permet obtindre amplia informació dels refugis, així com la seua interpretació i geolocalització mentre es realitza la ruta.
Precisament els refugis de la Pobla del Duc van ser els protagonistes este cap de setmana del programa turístic de la Mancomunitat ‘Obrim les portes de la Vall’, així diumenge, es va fer una presentació del projecte a l’auditori del Centre Social als visitants. Posteriorment es va començar l’itinerari històric militar on va revelar la connexió entre els dos refugis antiaeris ‘Refugi Pla de Micena i la Casa Alta’ construïts en el 1938 i que formaven part del patrimoni bèl·lic.
Prèviament dissabte el torn del programa turístic corresponia a Quatretonda amb la ruta ‘Batiste el marcat, un roder de Quatretonda’. L’itinerari va començar a l’ajuntament, i va continuar per l’església dels Sants Joans, el nucli urbà amb les dos places, el carrer de la Font , el carrer Nou i la Font Vella. Durant tot el recorregut turístic Batiste el roder va estar present en la història, cultura i tradicions de Quatretonda.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica