Dijous 9 de maig es convoca una vaga general d'educació per defensar l'ensenyament públic





La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoquen conjuntament amb tota la comunitat educativa, a secundar la vaga del pròxim dijous 9 de maig. Exigeixen, entre d’altres aspectes, la paralització immediata de totes les mesures de retallada i desmantellament de l'educació pública i l'obertura d'un procés real de diàleg.

La Plataforma, formada per les organitzacions, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor i FAPA-Penyagolosa convoquen conjuntament amb tota la comunitat educativa, pares i mares, professorat i estudiants, en totes les etapes, des de l'Educació Infantil a la d'adults i la Universitat, i tant els ensenyaments de règim general com especial ,a la mobilització i a secundar la vaga del pròxim dijous 9 de maig.
 Les entitats que configuren la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic exigeixen la dimissió de la consellera Català, el cessament del Ministre Wert la retirada immediata de l’avantprojecte de llei LOMQE, la paralització immediata de totes les mesures de retallada i desmantellament de l'educació pública i l'obertura d'un procés real de diàleg amb els diferents sectors de la Comunitat Educativa per a cercar, entre tots, el consens necessari per a millorar l’ensenyament públic.
 Els motius pel quals fan la crida a la vaga i a la mobilització són diversos. No accepten la proposta de llei educativa del ministre Wert, ‘perquè canviarà el model actual per a satisfer consignes ideològiques i no compta amb l'opinió de la comunitat educativa’.
 No accepten que es ‘desmantelle l'educació pública per a benefici exclusiu de la iniciativa privada’, amb mesures com la sessió de sòl públic per a construir centres concertats (Centres d'Iniciativa Social) a diverses poblacions valencianes, amb la implantació del districte únic que ‘només beneficia la privada, deixant caure els centres públics per manca d'actuacions en les infraestructures, etc’.
 No accepten que s'eliminen tot tipus d'ajudes a l'alumnat i les famílies, que s'incrementen les quotes i les taxes, fins i tot creant-les on no existien, "incomplint el mandat constitucional de la gratuïtat de l'ensenyament i el dret d'accés en igualtat de condicions. Arriba a ser habitual que els xiquets no disposen dels llibres de text i el material curricular necessari per a exercir el seu dret a l'educació", lamenten.
Tampoc accepten les campanyes de ‘desprestigi’ de la consellera Català contra el professorat valencià que ensenya el nostre alumnat, que ‘gaudeix del suport de les famílies i de l'alumnat amb el qual conviuen diàriament, en un atac sense precedents a les condicions laborals de les treballadores i treballadors de l'ensenyament públic’. Com tampoc accepten que no es considere el valencià com a ‘llengua vehicular’ en tot el sistema educatiu, així com l'atenció a la demanda dels programes en valencià.

Font diari digital La veu del País Valencià

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica