Les rondalles de la Vall i del vell reconegudes amb el Baldiri Reixac

 El proper diumenge dia 2 de juny una representació de l'alumnat i del professorat partirà cap a Tarragona a recollir el premi Baldiri Reixac que la fundació Lluís Carulla atorga als treballs que fomenten l'us de la nostra llengua. 

Aquesta és la segona vegada que el nostre institut rep l'esmentat premi. Anteriorment, amb  el treball Joguillengua, es van confeccionar  34  jocs de llengua personalitzats per a cada localitat de la Vall. Ara,  seguint la sensibilització   comarcal, s'han presentat vint rondalles recollides a partir del testimoni oral de les persones majors de la vall. D'ací el  seu nom:  "Les rondalles de la Vall i del vell".
De la literaturització dels contes tradicionals arreplegats s'han encarregat professors i professores del  centre , alumnat i fins i tot exalumnat. Cal dir que el treball de recopilació s'ha rematat amb una presentació dissenyada per l'enginyós professor de plàstica,  la qual  li ha donat a cada rondalla un aspecte tridimensional força elegant. Tot el procés de preparació de les rondalles l'ha dut a cap  l'alumnat de primer  cicle  d'ESO.
Al remat s'ha finalitzat un projecte caracteritzat pel seu arrelament a l'entorn i la gran tasca de col·laboració mostrada pels diferents sectors educatius. Un premi que ens fa sentir orgullosos a tots i totes i que dediquem als grans protagonistes del procés, els nostres majors. 
Des de Pebrella donem les gràcies a totes les persones col·laborades i felicitem a l'alumnat de primer d'ESO.

Redacció Pebrella


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica