El curs 2014/15 podria iniciar-se l'1 de setembre



La Conselleria d’Educació ha confirmat en la Mesa Tècnica celebrada aquest matí, que les proves de setembre s’avançaran a juliol i l'inici del curs escolar será l'1 de setembre.[...]



RedactaVeu / València

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Tècnica per a tractar el calendari escolar del curs que ve, 2013/14. STEPV ha preguntat per les declaracions de la consellera, María José Català, sobre l'avançament de les proves del setembre al juliol i de l'inici del curs escolar l'1 de setembre.
La Conselleria ha confirmat que està treballant en eixa línia per al curs 2014/15. És a dir, que les proves es realitzaran en juliol i que el curs començarà l'1 de setembre.
STEPV s'ha oposat rotundament a aquesta modificació del calendari escolar que també modificarà substancialment les condicions laborals del professorat. Amb aquestes modificacions el que pretén la Conselleria "és convertir el mes de juliol en lectiu, d'una banda, i acurtar les vacances d'agost per preparar el curs, d'altra banda".
Els primers dies de setembre són necessaris per a tancar la posada en marxa del curs que s'ha preparat en juliol. És a dir, acabar d'ajustar horaris, distribució d'alumnat, repartiment de tasques, organització de les optatives en secundària, etc. Si el curs comença l'1 de setembre els centres hauran de convocar el professorat del centre a finals d'agost per garantir l'inici del curs en condicions.
Cal tindre en compte que hi ha molt de professorat, tant funcionari de carrera com interí, que canvia de centre per concurs de trasllats, comissions de serveis o adjudicacions de juliol. Aquest professorat ha de tindre temps per coordinar-se amb els equips directius i docents, cosa que es fa en setembre, quan prenen possessió del lloc. A més, necessiten els primers dies del mes per a presentar la documentació que l'administració requereix quan es pren possessió en un centre nou, especialment el professorat interí: titulació, certificats diversos, domiciliació, etc, han explicat des del sindicat STEPV.
D'altra banda, continua STEPV, els centres educatius en el mes de juliol no reuneixen les condicions tèrmiques que estipula el Reial Decret 486/1997 pel que fa a la temperatura dels centres docents, que ha de ser d'entre 17 i 27ºC.

Cap criteri pedagògic ni organitzatiu

D'aquesta manera, la Conselleria continua amb la seua política "d'entrebancar la tasca docent i d'empitjorar les condicions laborals dels docents", sense tindre en compte cap criteri pedagògic ni organitzatiu ni les necessitats reals de l'alumnat ni de les seues famílies, ni tampoc les condicions tèrmiques dels centres docents.
STEPV ha demanat en la Mesa d'aquest matí que la Consellera rectifique i abandone aquesta idea que generarà molts problemes i caos en l'inici de curs escolar. Si no ho fa, STEPV proposarà mobilitzacions de rebuig al professorat per impedir que aquesta nova agressió es faça una realitat.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica