Creant songfics



 A la classe de valencià treballem creant songfics. Està molt de moda. Són històries inventades pels fans,  basades en cançons conegudes. En aquesta ocasió hem barrejat les nostres cançons preferides amb algunes que ens ha proposat el professor. Com aquesta d'Els Pets que es diu Pau. Vos deixem el clip i el treball que hem realitzat després. Espere que vos agrade.




Pau és un xic jove i modern, amb els cabells rulls i rossos. Està grosset com un meló, té els ulls verds com dos olives, el nas punxegut i unes orelles molt menudes. Ha tingut molta sort. A diferència de la majoria del joves ha aconseguit trobar feina.  Es guanya la vida amb un contracte temporal de pràctiques  on l’exploten descaradament ell protesta  però a casa li diuen” amb aquesta crisi ferotge calla i no digues res”. Fa quatre hores i cobra tres-cents miserables euros.  Treballa i estudia al mateix temps. Vol aconseguir una formació per canviar el món.
 Normalment repassa els seus apunts i li dona un cop d’ull als llibres a la seua taula en hores que no són de treball.  Una taula amagada en la seua  xicoteta oficina on passa llargues hores.
Pau treballa amb altres dos companys, que són els seus millors amics, un és un marroquí mig il.legal i l’altre un valencià que necessita el diners si no vol que el banc se li emporte la casa.
 Pau està enamorat, cada vegada que arriba a casa, es gita i somia amb canviar el món i amb el seu amor, una xica gironina. El que més li agrada d’ella es que és una xica simpàtica, treballadora i a més de ser guapa,  és molt graciosa. Ella viu prop de sa casa ,just al carrer d’enfront.
Abans de trobar faena anava cada  dia al bar i bevia sense parar.   Moltes vegades després d’haver-se amerat  molestava a les cambreres del local. Va tindre problemes i li van prohibir anar. Tota la conducta del jove es devia al seu caràcter inquiet i inconformista. Pau és un xic compromés i també li agradaven els reptes, vol donar-li la volta  al món. Sap que és molt difícil però mai deixarà d’intentar-ho. Diu que sempre cal lluitar per una  millor solució. Aquest xic deia molt convençut  que el món és insuportable, perquè hi ha molta corrupció, desigualtat i capitalisme. Tot  ser un xic lluitador de vegades  es desespera, ja que no pot fer res contra aquest món tan desigual.
Ell no és cap heroi tampoc és un sant, el que ell vol es corregir les desigualtats. També diu que per poder dormir tranquil, cal seguir lluitant encara que haja trobat faena de fer costat als necessitats.

Vosaltres també sou Paus?



                         Andrea Català, Noelia Linares i Diego Moreno 2n A 

Comentaris

  1. Jo també em sent identificada en Pau.
    No intente canviar el món per que ho vec casi imposible darrere de tanta corrupció.
    Quan algú ho intenta sempre nia algu per damunt que intenta xafarteu tot.
    Es com si niaguera un grup de persones més importants que decideixen sobre nosaltres, ells dicten les normes com les volen i tots els demes les tenen que aplicar.
    I moltes vegades s'enganyen dictant les normes, perque creen una llei i al cap de dos dies ja estan tornan-la a canviar? Aixo mostra efecte de la mala organització dels governants que per a mi son 'dictadors'.
    Pareix que intenten millorar les coses i moltes vegades l'unic que fan es empijorar-lo.

    D'aquesta manera no se com avuí en dia encara nia gent que intenta canviar el món.
    Perque del meu punt de vista, fajes el que fajes sempre niaura algú per damunt de tu que el derrotara.

    A dia de hui pareix que sempre guanyen les persones roïns i calculadores.
    Ser bona persona per a canviar el mon no el serveix de res.

    Ixa es l'idea que recebisc jo de aquesta vida tan injusta.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica