El porrat de Sant Antoni a Castelló de Rugat


Un any més, es celebrarà a Castelló de Rugat el porrat de San Antoni. Enguany, tindrà lloc els dies 18 i 19 de gener.

Aquest acte se celebra en honor a Sant Antoni, al qual, Castelló li dedica un mercat medieval i un porrat que inclouen una fira gastronòmica, tallers, activitats culturals, la tradicional rifa del porquet, activitats infantils, processons... i moltísimes més activitats que es realitzaran durant aquest cap de setmana.
El dissabte 18 de gener a les deu del matí s'inicien les activitats festives, però no serà fins les dotze quan aquest porrat  s’inaugurarà oficialment. Tancarà a les dos, però tornarà a obrir-se a les cinc de la vesprada fins les deu de la nit. Tot i això, a les nou menys quart, se celebrarà a la plaça la benedicció, i a continuació, la cremada de la foguera.
El diumenge 19, l'obertura del porrat es realitzarà a les onze del matí. A aquesta mateixa hora tindrà lloc un passacarrer pel poble a càrrec de la Unió Musical Benicadell. A les dotze es realitzarà la tradicional pujada a l’ermita, on se celebrarà la missa en honor a Sant Antoni, el cant de gojos i la benedicció dels animals. Finalment, aquest acte conclourà amb la rifa del porquet, on participa tot el poble de Castelló amb molta il·lusió i ganes de festa. 


Carla Juan i Sandra Camarena 2n ESO
 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica