La crisi



¿Com hem pogut arribar fins a aquesta crisi?

Aquesta pregunta segur que ens la fem tots i és molt difícil  contestar-la, però  m’agradaria comentar en aquest escrit  per què  crec jo que hem arribat a la crisi actual.

És una situació que anys arrere ningú  esperava. Tots recordem als nostres pares i iaios dir-nos el que havia passat desprès de la Guerra Civil i tots coincidíem que una situació tan difícil  no podia tornar. Doncs jo crec que  d’una manera o l’altra ha arribat una situació que podria tindre algunes semblances.

La pregunta és: Estem preparats per  suportar una nova forma de viure com la que ens ha vingut? Aquesta situació ens obliga a desfer-nos d’ algunes comoditats i fins i tot  d'elements  essencials.

Al llarg d’aquests anys hem adquirit uns drets com a ciutadans que tal vegada no estem capacitats a suportar i unes comoditats de vida no sempre suportades econòmicament per les famílies. Això ens  ha fet buscar el crèdit que no sempre es pot pagar amb els ingressos familiars,  més quan un dels membres familiars perd el poder adquisitiu a conseqüència de l’atur .Açò fa que moltes famílies hagen de veure’s front als desnonaments

Una altra pregunta que ens fem tots: Què han fet els dirigents polítics que hem triat els ciutadans per resoldre aquesta situació?

Han  triat la més senzilla, pujar-nos els impostos, retallar  serveis  bàsics  com sanitat, educació, infraestructures socials, etc. Per a salvar el dèficit de l’estat però  no han tingut en compte els problemes econòmics dels que tenen que pagar els impostos.

Durant els anys de bonança els mateixos polítics han desbalafiat les arques de l’estat.  A més s’han anat endeutant en obres que ara s’aprecia que són innecessàries o que haguérem  pogut passar sense elles. A conseqüència  d’això ara ens restringeixen els serveis essencials per als ciutadans.

En definitiva, la classe política ha desbalafiat els diners dels nostres impostos en qüestions no sempre necessàries i a més incrementant el cost en moltes d’elles en un clima de corrupció.

Els ciutadans  no sempre hem vist el que estava passant sinó que continuàvem donant el vot aquell polític que ens prometia més infraestructures encara que no feren falta en el nostre poble (de vegades per  quedar millor respecte altres localitats).  Açò fa que el manteniment d'aquestes infraestructures no sempre necessàries faça pujar el pressupostos  i en conseqüència ho tenim que pagar els ciutadans.

Per concluir  i per a que reflexioneu esmente un refrany castellà : “Entre todos la mataron y ella sola se murió”.




Emma Prats 2n ESO

Comentaris

  1. Bona pregunta, Com hem pogut arribar fins aquesta crisi?
    Es algo molt facil de contestar.

    Per damunt de nosaltres nian persones ( que tenen MOLTS mes dines que nosaltes, cantitats quasi inimaginables) que no els interesem RES, l'unic que volen es guanyar dines i més dines.
    Entonces una manera facil de conseguir dines es:
    La gent que ja te dines, inverteix i ne consegueix mes, per exemple: Els bancs.
    El veus ofegat i neccessites fer un prestam, tel concedeixen ensegiuda sense importarlos com vas a pagarlo i deixa manera t'endeutes més.

    Els rics guanyen més dines, i els pobres perden dines.

    Aleshores al concedir prestams tan facils despres molta gent no te com pagarlos i es veuen endeutats, embarcs de propietats etc..

    i tot aixo passa perque la gent vol viure per damunt de les seues possibilitats.

    i un altre motiu per la crisis també ve de:

    Que fa uns anys arrere faltaven treballadors, i a dia de hui sobren treballadors. Per que??

    Perque com la gent no volia fer les tasques mes desagradables, els empresaris es van veure obligats a contratar a imigrants. Per tant a dia de hui nian tants emigrants cobrant mes barat de lo que nosaltres que un empresari preferix contrarar a un emigrant que a un espanyol. I aixina va espanya...

    Gent en atur, pagen menos al treball, munten el impostos..

    D'aquesta manera es IMPOSIBLE surtir de la crisis.

    Com anem a ixir de la crisi si cada vegada pagen menos sous i munten les els impostos??

    aixo es un exemple de la mala organització dels governants.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica