No a la planta de residus animals


Des de fa ja dos anys , moltes persones han estat lluitant per  què no s’ubique  la planta de residus animals a la nostra comarca.

Les mobilitzacions   no són noves.  Ja han hi hagut actes de rebuig que començaren a Benicolet. Allí se celebrà un plenari de la Mancomunitat el dimarts 29 de novembre. Precisament per aquest motiu es trià aquest poble per  realitzar una concentració en mostra del rebuig a la ubicació d'una planta de residus animals a la Pobla del Duc i per conscienciar la ciutadania del seu perill. Van acudir a la concentració unes 300 persones. A Otos es va prendre aquesta decisió amb representació dels municipis de Bèlgida, Beniatjar, Castelló de Rugat, Carrícola, Otos, la Pobla del Duc i el Ràfol de Salem. Després de l’exitosa concentració d’aquell dimarts, la Pobla del Duc rebé el suport de la Unió de Llauradors i Ramaders. Aquest sindicat  s'ha manifestat contrari a aquesta planta a la Pobla del Duc per tractar-se d'una ubicació inclosa en el paratge natural de l'Ombria del Benicadell on podria afectar els aqüífers i el riu Micena, des del qual també les aigües del pantà de Bellús i els rius Albaida i Clariano. 
Després de la concentració  a Benicolet, ara la convocatòria era per al dimecres dia 7 de desembre a la porta de l’Ajuntament de la Pobla. Hi ha via ple i allí  amb un únic punt del dia a l’Ajuntament es va celebrar un acte de rebuig, en el que van asistir més de 500 persones ,  de la Pobla mateix i d'altres municipis que es veuen afectats, com ara Castelló de Rugat, Beniatjar o Otos. 
Ha passat el temps i el que creiem paralitzat malauradament torna a estar d’actualitat. El passat dilluns l'Ajuntament de la Pobla del Duc, de nou  es votà una moció de rebuig a la instal·lació al seu terme municipal de la planta de residus animals autoritzada ara ja  per la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient. L'Ajuntament ja va aprovar-ne una, en desembre de 2011, en contra d'aquest projecte, en un ple extraordinari amb aquesta votació com a únic punt del dia.

 Àngels i Ariadna 2n ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica