Reportatge sobre la nostra revista

Com ja sabeu Pebrella és la revista del nostre institut. Va nàixer l’any 2002. Al principi es publicava en paper, no obstant, a partir de l’any 2007 es va fer digital. El nom de la revista té a veure amb les característiques de la planta: humilitat, utilitat i valenciania.
 Aproximadament es van fer cinc edicions amb paper. Les edicions corrien a càrrec dels alumnes de l’optativa de premsa. Quan era en paper tenia diversos problemes:
 - No contribuïa al medi ambient.
 - Les notícies no eren actuals perquè sols s’editaven una o dues vegades a l’any. 
En començar a aprendre les característiques del blogs, Pebrella es va digitalitzar. Ara les notícies son elaborades per l’alumnat de valencià de tot el centre, especialment els del primer cicle. La revista Pebrella digital té certs avantatges: 
- Utilitza les noves tecnologies.
 - La poden veure persones de tot el món. 
- Les noticies són actuals.
 La revista té més de 32600 visites ja que els articles que es publiquen són molt bons i desperten l’interès dels alumnes. L’entrada més visitada és: “El 11-M el tren dels somnis trencats”, amb 513 visites. Aquesta entrada tracta sobre l’atentat del 11-M, on van morir 191 persones i 1534 van resultar ferides, per culpa de 16 persones que deien que qui no creia en Al•là era infidel a la cultura i als musulmans. La segona entrada més visitada és: “Celebrem Santa Cecília”, amb 179 visites. Tracta sobre la celebració de Santa Cecília a l’institut. Uns alumnes van anar tocant per totes les classes unes peces musicals. I per últim, la tercera entrada més visitada és: “Relativitat vs. Quàntica”, amb 149 visites. Tracta sobre les cinc regles de la disposició de l’univers. 

Guzmán i Noelia 2n ESO A

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica