Albacete Balompié.Tot un equip de futbol



He triat el següent tema perquè m'agrada,  especialment pel fet de tindre familiars de Castella la Manxa  i m'he interessat en investigar sobre aquest equip:

L'Albacete Balompié és un club de futbol espanyol organitzat com a societat anònima esportiva de la ciutat d'Albacete.
Actualment juga en el Grup IV de la Segona Divisió B. Va ser fundat l'1 d'agost de 1940, fruit de la fusió dels dos clubs més importants de la ciutat, el "Albacete Foot-ball Club" i el "Club Esportiu Albacete", de la unió del qual sorgiria la "Societat Esportiva Albacete Foot-ball Association"
El color que identifiquen al club és el blanc, que apareix en el seu uniforme titular des de la seua fundació. Des de 1960 juga com a local en l'Estadi Carlos Belmonte, de propietat municipal, i amb capacitat per a 17. 524 espectadors.


El club va ser fundat l'1 d'agost de 1940. El club aprofità els jugadors de les dues societats que havien fins aleshores a la ciutat.

Durant els anys 40 jugà a la Tercera Divisió, assolint el primer ascens a Segona el 1949, on s'hi mantingué dues temporades, retornant fugaçment el 1961. Entre 1970 i 1977 jugà a les categories regionals. El 1982 ingressà a la Segona Divisió B on s'hi mantingué excepte la temporada 1985-86 en la que jugà a Segona A.
Va assolir un doble ascens de Segona B a Primera els anys 1990 i 1991, mantenint-se a la màxima categoria durant 5 temporades. Temps després, aconseguiria de nou l'ascens a Primera la temporada 2002-03, on roman dues temporades.

Jugadors importants que ha jugat en aquest equip són:
Fernando Morientes, Delfí Geli, Ismael Uirzaiz, Ivan Helguera , Manuel Almunia,José Zalazar i
José Molina

Partits històrics:
El dimecres, 7 d'octubre de 1992, es disputà el partit entre FC. Barcelona i Albacete B. Els primers gols foren per el equip local, en els gols de Michael Laudrup, Hristo Stoichkov i Txiki Begiristáin. Desesperat, el equip visitant va aguantar la primera part en el 3-0. Els 45 minuts següents, el Barcelona va vore el joc d'un Albacete que va empatar el partit, en gols de Pinilla, Zalazar i A. Carlos. Gran partit del Albacete que va aconseguir aguantar en 1a divisió.

                                                                                                                Benja 2n ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica