L'evolució del Barça al llarg de la temporada 2013/2014



He triat el tema “L'evolució del Barça al llarg de la temporada 2013/2014” perquè m'agrada el futbol, sóc d'aquest equip i crec que estaré molt a gust treballant aquest tema.
 Com ja sabem el Barça ha començat la seua temporada 2013/2014 d'una manera espectacular guanyant el seu primer partit contra el CF Valencia 3-2 i amb cinc victòries en Lliga i una contra l'Ajax en la Champions League, amb un resultat de 4-0. El cinqué partit guanyat de Lliga va ser contra l'equip d'Almeria, amb 0-2 el primer gol dels quals era de Leo Messi, poc després ell es va lesionar i va haver de quedar-se dos o tres semanes de baixa.
 El club blaugrana va continuar la seua lluita amb quatre encontres de Lliga en els que ha guanyat 3 i ha empatat 0-0 contra l'Osasuna, un empat que no li va permetre endur-se els dos punts que li feien falta per a aconseguir el màxim resultat en Lliga. Però va compensar derrotant al Real Madrid 2-1, el dia 26 d'octubre en el Camp Nou amb el primer gol Neymar i el segon d'Alexis. En aquest mes també va tindre dos partits de Champions, un contra el Celtic (0-1 a favor del Barça) i un altre en què empatà 1-1 contra el Milan, el primer partit en el qual Messi va entrar en joc des de la seua lesió i va marcar un altre dels seus gols.
 Ja entrem en el mes de Novembre i el grup arrancà amb el partit contra l'Espanyol, en el que no va mostrar tot el que podia però va aconseguir igualment l'u a zero en el marcador a favor seu. Els dos partits següents de Lliga van ser positius però el tercer va ser una derrota per a l'equip blaugrana, ja que va perdre contra l'Athletic Bilbao   1-0, i així l'Athlètic de Madrid es va igualar en la llista amb el Barcelona i el Real Madrid va quedar a tres punts. I en els seus dos partits de Lliga de Campeons va derrotar al Ajax i al Milan.
En el mes de Desembre ja s'iniciaren els partits de Copa del Rei, i al Barça li va tocar lluitar contra el Cartagena al qual va derrotar en els dos partits. Va jugar dos partits més de Lliga en els que va guanyar al Villareal i Getafe. I el partit de Champions va ser el de tornada en el que va derrotar al Cèltic 6-1.
Ja entra en l'any 2014 i inicia el seu nou any amb un partit contra el Elche en el qual guanya. En els partits de Copa va derrotar al Getafe i al Levante. En Lliga es va afrontar amb Athlètic i Levante en els que va empatar, i contra el Malaga en el que va aconseguir la victòria.
La gran sorpresa va ser el dia 1 de febrer, quan va fer front al Valencia, en aquest partit el Valencia va aconseguir marcar tres gols i així emportar-se la victòria contra el gran equip blaugrana, amb un resultat de 2-3. El Barcelona va seguir la seua trajectòria i així va superar els seus tres partits de Liga, dos de Copa i un de Champions contra l'equip anglés Manchester City.
En el mes de Març va seguir amb el seu camí i va guanyar els dos primers equips que li van tocar en la Lliga, però es va emportar un disgust amb la pèrdua contra el Valladolid. A pesar d'aquesta pèrdua va continuar derrotant a l 'Osasuna, al Real Madrid (en el segon clàssic de la temporada en el que Iniesta i Messi van ser els protagonistes dels gols), al Celta i a l' Espanyol. En el seu únic partit del mes de Champions va guanyar al Manchester City.
El mes d'abril no va ser  positiu per al Barça, ja que en aquest mes va perdre contra l'Athlètic en la Lliga de Campions, i així no va poder anar a semifinals, i també no va poder arribar a tocar la Copa de Rei, estant a uns centímetres d'ella a causa d'un Madrid potent. D'altra banda la Lliga tampoc ha anat massa bé, ja que el Barça va perdre contra el Granada i empatà contra l'Elx.
En fi, el Barça ha començat molt bé i ha guanyat moltíssimes vegades durant aquesta temporada. Però també va tindre pèrdues i moments molt difícils, en els que molts aficionats d'aquest equip i el públic en general l'han criticat, en lloc de recolzar-lo.
És veritat que no ha pogut arribar a la final de la Champions i que no ha aconseguit guanyar la Copa del Rei, però aquest equip ha superat en moltíssimes ocasions, per això, els seus aficionats l'han de recolzar a les bones i a les males, perquè així l'equip estarà millor i potser jugarà de manera més òptima. 
 Al final ens vam jugar la lliga a l'últim partit  però no va poder ser.. així i tot
                
FORÇA BARÇA!

Yoana Yankova
2n B

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica