Santaflow

 He triat aquest MC (raper) perquè m'agrada molt el rap i un dels meus cantants preferits és ell. El seu nom és Ivan Santa Ortiz i va nàixer el 19 de juliol de 1979 a Algete, Madrid. Va pertànyer a un grup anomenat “Desterrados” i va fundar les discogràfiques “Más sabor estudio” i “Magnos Enterprise”. A l'institut va començar a involucrar-se en el món del hip-hop.
 Al 2001 va fer un duo amb El Chulo Del Megane desterrados, i varen traure un disc amb col·laboracions que es titulava com el grup. Aquest disc el van criticar molt negativament i inclús deien que tenia música comercial, però una de les seues cançons (los MC's también lloran) va estar entre les 100 millors cançons en el rap internacional i entre les 5 millors del rap espanyol.
 Al 2005 va traure a la venta una maqueta titulada “Venid por mi” amb la col·laboració d'alguns artistes que ell mateix produïa i la maqueta estava produïda i masteritzada per ell mateix.
 En 2006, després de traure el nou disc es va exiliar a Brigthon, Anglaterra. Al tornar a Espanya va editar el seu disc “Yo, Samtaflow” junt a la multinacional “Universal Music” i després de traure el disc, va firmar la seua carta de llibertat i va fer una cançó (La indústria musical està muerta) contant el maltracte que va sofrir per la multinacional. 
Al 2010 va editar un albúm “Ave Fénix” i va anar de gira per tot Mèxic ja que té mes seguidors allí que en Espanya. Eixe mateix any va col·laborar amb Porta (MC català) en un treball titulat “Voces en mi interior” el qual va tindre molt d'èxit. 
A l'any següent va fer un disc titulat “Más Fuego” on mesclà les lletres i el millor  del rap amb música rock, això va crear molta polèmica, tots deien que era comercial i no era real. Vos recomane escoltar-lo perquè és molt bo, i en algunes cançons se sentireu identificats. 

                                                                                        Diego Moreno Signes 2nA

Comentaris

  1. Increible la biografia de Santaflow Diego

    ResponElimina
  2. les cançons de Sataflow tenen mols sentiments en cada pauraula.
    molt be Diego.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Aprendre anglés amb cançons subtitulades

Relativitat vs. quàntica